Snudde roller

I sin første partilederdebatt viste Jonas Gahr Støre at Erna Solberg ikke får det lettere uten Jens Stoltenberg.

I STORFORM: Partilederdebatten på Arendalsuka markerer slutten på ferien for Siv Jensen, Erna Solberg og Jonas Gahr Støre. Foto: Christian Roth Christensen
I STORFORM: Partilederdebatten på Arendalsuka markerer slutten på ferien for Siv Jensen, Erna Solberg og Jonas Gahr Støre. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL: De siste par åra har partilederdebatten under Arendalsuka vært dramatiske - for to år siden med Øystein Mælands avgang som politidirektør, i fjor som valgkampåpning. I år brøt Utdanningsforbundet forhandlingene med KS like etter starten og det er klart for storstreik blant lærerne.

Årets partilederdebatt er også Jonas Gahr Støre, Trygve Slagsvold Vedums og Rasmus Hansson debut i partilederdebatt. Men de er alle drevne politikere og gode debattanter. I den innledende statsministerduellen ble Erna Solberg konfrontert med den første målingen der Ap-lederen er en mer populær statsministerkandidat enn statsministeren. Støre var på alle måter også en verdig utfordrer i debatten. Samtlige partiledere fikk fram sine hovedsaker, om enn med varierende gjennomslag i en debatt der situasjonen på Gaza, rikets tilstand og store og små endringer i politikken dominerte. Alt i alt en god debatt med landets beste debattanter.

Erna Solberg (H)

Likefram og trygg profil, saklig argumentasjon. Lite synlig i deler av debatten, sliter litt med at Siv Jensen stjeler mye av oppmerksomheten i regjeringen. Men har pondus og matcher Støres langsiktige tanker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer