Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Snur etter storm fra fansen

Publikum raste da det ble klart at bandet TNT ble innlemmet i Hall of Fame uten Dag Ingebrigtsen. Så snudde Rockheim.

ROCK'N'ROLL: Artist Dag Ingebrigtsen innlemmes likevel i Rockheim Hall of Fame. Bilde tatt i forbindelse med Ingebrigtsens deltakelse i NRK-programmet «Stjernekamp». Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ROCK'N'ROLL: Artist Dag Ingebrigtsen innlemmes likevel i Rockheim Hall of Fame. Bilde tatt i forbindelse med Ingebrigtsens deltakelse i NRK-programmet «Stjernekamp». Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Forrige uke meldte Adresseavisen at det ikoniske rockebandet TNT innlemmes i Rockheim Hall of Fame - uten låtskriver og tidligere vokalist Dag Ingebrigtsen.

Ingebrigtsen var med på å stifte bandet i 1982, og var vokalist fram til Tony Harnell tok over i 1984. Som soloartist og medlem av band som The Kids har han blant annet bidratt til å skrive låter som «10 000 (In One)», «Forelska i lærer'n» og «Vil du værra med meg hjem i natt».

- Jeg hadde platekontrakt for TNT-låtene før noen av dem som nå blir innlemmet ble medlemmer i bandet. Jeg skrev låtene, jeg fant på bandnavnet, jeg tegnet logoen bandet fortsatt bruker, jeg fant til og med på artistnavnet til Ronni Le Tekrø, sa Ingebrigtsen til Adresseavisen.

Sjansen for at han ville delta på innvielseskonserten i Olavshallen var «0,0 prosent», opplyste han, og spurte seg:

- Hvem er det som ønsker å frata meg æren for et av norsk rocks største suksesser?

Så snudde Rockheim, og innlemmer Ingebrigtsen likevel. Bakgrunnen er sterke reaksjoner fra publikum, samt innspill fra gitarist og tidligere bandkollega Rolf Ågrim Tekrø, bedre kjent under artistnavnet Ronni Le Tekrø.

GLEDER SEG: Gitarist Rolf Ågrim Tekrø. Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
GLEDER SEG: Gitarist Rolf Ågrim Tekrø. Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Vi håper «Dagen» blir med på å feire denne store dagen sammen med oss, og gleder oss til et spektakulært show i Olavshallen, sier Tekrø i en pressemelding.

- På sin plass

Ingebrigtsen er storfornøyd med avgjørelsen.

- Tusen hjertelig takk til alle rocke-elskere som virkelig har brydd seg, alle kolleger i musikkbransjen, og alle andre som har reagert så kraftig som de har gjort! sier han til Dagbladet.

Det er på sin plass, mener han.

- Jeg har tross alt stått på med dette i ganske mange år. Jeg setter stor pris på at folkets røst har trumfet gjennom, og jeg er stolt over å bli innlemmet i Rockheim Hall of Fame.

40 år med lærer'n

For tiden forbereder han seg til festivalturné sammen med Torstein Flakne i anledning 40-årsjubileet til The Kids-låta «Forelska i lærer'n».

- Hvis jeg hadde startet Dagbladet, og Dagbladet ble kåret til Norges beste avis, hadde det jo vært greit at jeg fikk være med på kåringen. Og det synes nok folket også. Så da er det helt naturlig at Rockheim snur, og lytter til dem.

Sjansene for at han møter opp har nå steget til 100 prosent.

- Nå har dette fått en «happy ending», og det er bra. Det er godt å få litt ære for hardt arbeid. Jeg er takknemlig for at utfallet ble som det ble. Det er sikkert best for TNT, for Rockheim, og for meg.

- For mange medlemmer

Museumsdirektør Sissel Guttormsen ved musikkmuseet Rockheim forteller at den opprinnelige avgjørelsen var resultatet av en lang og omstendelig prosess.

- TNT har gjennom sin 37 år lange karriere hatt mange medlemmer. Alle er blitt kontaktet av oss, sier hun til Dagbladet.

At alle de 13 som har vært med i bandet opp gjennom åra skulle komme opp på scenen under utdelingen, var imidlertid ikke aktuelt.

- Etter en mer inngående diskusjon med dem som har vært med lengst, kom vi fram til hvem som kom med.

Det er ikke første gang museet er borti band med for mange medlemmer til at alle kan innlemmes. Guttormsen nevner Popol Ace (tidligere Popol Vue) som et av flere eksempler. Rockheim har alltid løst dette ved å innlemme dem med lengst fartstid.

Raste på sosiale medier

Etter Adresseavisens sak lot imidlertid ikke reaksjonene vente på seg.

- Det kom veldig mye fra publikum på sosiale medier. Ingebrigtsen har en veldig stor fanskare. Vi er vant til at det stormer rundt Hall of Fame, sier Guttormsen.

Hun fortsetter:

- Da Ronni Le Tekrø tok kontakt og sa at TNT nå hadde et sterkt ønske om å innlemme Dag Ingebrigtsen, respekterte vi det. Vi synes det var greit å ta en ny runde med dem.

Resultatet blir at Dag Ingebrigtsen innlemmes sammen med de seks som allerede var valgt ut.

- Vi lever godt med den nye beslutningen og er veldig glade for at Dag Ingebrigtsen skal innlemmes i Rockheim Hall of Fame.

TNT innlemmes i Olavshallen mandag 16. september kl. 19, sammen med Finn Kalvik og Anita Skorgan.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling