Snurrer film for De Niro

Skuespillerne i «Få meg på, for faen» skal vise filmen på Robert De Neros filmfestival i New York i påska.

FUCKING FØRDE: «Få meg på, for faen», spilt inn i Førde og på Vestlandet, deltar på filmfestivalen i New York i påska. —Den har noe «Fucking Åmål» over seg, sier Henriette Steenstrup, som spiller mora til Alma (Helene Bergsholm). Foto: Fra filmen
FUCKING FØRDE: «Få meg på, for faen», spilt inn i Førde og på Vestlandet, deltar på filmfestivalen i New York i påska. —Den har noe «Fucking Åmål» over seg, sier Henriette Steenstrup, som spiller mora til Alma (Helene Bergsholm). Foto: Fra filmen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag lander Henriette Steenstrup og de andre skuespillere i filmen «Få meg på, for faen» i New York for å kjempe om gjev filmpris.

Den norske filmen «Få meg på, for faen», som er spillefilmdebuten til regissør Jannicke Systad Jacobsen, er med i hovedkonkurransen på Tribeca Film Festival.

Vil hilse på De Niro I morgen, lørdag 24. april, blir det avgjort hvilke av de 12 filmene som får priser.

- Jeg satser på å håndhilse på Robert De Niro, sier Henriette Steenstrup.

Den kjente Hollywood-skuespilleren tok initiativ til Tribeca Film Festival i 2002, oppkalt etter en bydel i New York.

Frisk og original «Få meg på for faen» er en humoristisk og hemningsløs fortelling om tenåringskåthet og opprør. Filmen er basert på Olaug Nilssens roman med samme navn fra 2005.

I begrunnelse for å ta filmen til hovedkonkurransen, sier David Kwok festivalstyret at de oppfatter «Turn me on, goddammit» som en frisk og original film.

- Den er morsom og passe frekk. Tematisk minner den om «Fucking Åmål», en oppvekstfilm og ungdom på et lite sted som vil vekk, om jenter og sex, sier Steenstrup.

Et ungt talent Hun er den eneste kjente skuespilleren med i filmen, som har tenåringer fra Førde i de bærende rollene. Steenstrup er mora til Alma, 15 åringen som drømmer om sitt første knull.

Regissør Jannicke Systad Jacobsen er imponerte over filmene unge amatører.

UNDER OPPTAK: Regissør Jannicke Systad Jacobsen instruerer filmens unge skuespillere, i midten hovedrolleinnehaver Helene Bergsholm. Foto: Fra filmen
UNDER OPPTAK: Regissør Jannicke Systad Jacobsen instruerer filmens unge skuespillere, i midten hovedrolleinnehaver Helene Bergsholm. Foto: Fra filmen Vis mer

Helene Bergsholm, som spiller hovedrollen Alma, er et ungt og friskt talent. Hun har et nyansert følelsesregister og gjør rollen og filmen troverdig, sier Jacobsen.

En anerkjennelse Hun er overrasket og glad for at filmen er invitert til Tribeca-festivalen, der den skal konkurrere om hovedprisen, prisen for beste debutantregissør, beste skuespiller, beste manus, beste foto og publikumsprisen.

- En anerkjennelse og en inspirasjon til å fortsette å skrive manus, sier Jacobsen.

«Få meg på, for faen», som først har premiere på seinsommeren, fokuserer på Almas seksuelle oppvåkning, konsekvensen av å kringkaste den til lokalsamfunnet, forelskelse, avvisning, utstøting og mobbing.

Jannicke Systad Jacobsen

• Født 29. mai 1975 i Bærum/Høvik.

• Regissør, har laget flere kort- og dokumentarfilmer.

• Utdannet ved London Int. Filmschool og FAMU i Tsjekkia.

• Studert sosialantropologi og teatervitenskap.

• Aktuell med spillefilmdebuten «Få meg på, for faen».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer