Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Snylter» på terrorofrenes gratiskonsert: - Over 10 000 skruppelløse personer har gjort krav på billetter

- Har falskt hevdet at de var på konserten 22. mai.

HOLDER MINNEKONSERT: Artisten Ariana Grande vender søndag tilbake til Manchester i England for å holde konsert, etter terrorangrepet 22. mai. Foto: NTB Scanpix
HOLDER MINNEKONSERT: Artisten Ariana Grande vender søndag tilbake til Manchester i England for å holde konsert, etter terrorangrepet 22. mai. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

0Til sammen 22 personer, inkludert syv barn, ble drept og flere ble skadd, etter at en selvmordsbomber sprengte seg selv etter en Ariana Grande-konsert i Manchester 22. mai.

LYSGLIMT: Joe Aaron Gregory stod parkert på en parkeringsplass et steinkast unna Manchester Arena. Under en Ariana Grande-konsert mandag kveld oppstod en eksplosjon. Flere skal være døde, og titalls er sendt til sykehus. Video: Joe Aaron Gregory Vis mer

Grande var knust etter hendelsen og returnerte umiddelbart til USA. Men førstkommende søndag står den amerikanske superstjernen igjen på scenen i Manchester til minne om de døde og for å støtte de etterlatte. Konserten har fått navnet «One Love Manchester».

De som var til stede på den første konserten skal få gratis billetter. Dette har flere valgt å unytte, ifølge blant annet The Guardian.

Hevder de var på konserten

Over 10.000 personer har falskt hevdet at de var på konserten 22. mai, for å få gratis billetter til søndagens konsert, på bekostning av terrorofrene, skriver BBC.

I en uttalelse som siteres av den britiske kringkasteren, sier Ticketmaster at de satte til side billetter til de 14.200 personene som var på konserten 22. mai.

- Mer enn 25.000 personer søkte på dem. Dessverre har over 10.000 skruppelløse personer gjort krav på billetter, skriver selskapet.

- Vi gjør nå alt vi kan, inkludert å utvide fristen for å søke om billetter, for å sikre at alle billettene går til reelle fans, og ikke billettselgere og andre som ikke har krav på dem, fortsetter de.

EN KLEM?: På gata i Manchester har Baktash Noori de siste dagene delt ut klemmer til forbipasserende. Noori ville øke samholdet etter terrorangrepet utenfor Manchester Arena forrige uke. Video: Baktash Noori / YouTube: The Life of Bako Vis mer

Selger på eBay

I tillegg til gratisbillettene, ble det også lagt ut rundt 35.000 ekstra billetter for salg for 40 pund, som tilsvarer 433 kroner med dagens valutakurs. Men noen av disse billettene har blitt lagt ut for salg på eBay for 220 pund, som tilsvarer 2 390 kroner, skriver BBC.

Dette har fått fans til å rase i sosiale medier, og eBay har uttalt at de vil fjerne annonsene.

Ariana Grande har fått med seg en rekke kjente navn til å opptre på konserten, og publikum vil også få oppleve Justin Bieber, Black Eyed Peas, Coldplay, Miley Cyrus, Niall Horan, Little Mix, Katy Perry, Take That, Usher, Pharrell Williams og Robbie Williams.

Hele Norges coronakart