Snytt for sjefen

Bruce Springsteen & the E Street Band tilbake i toppform. De siste tre ukene har The Boss og hans klassiske backingband øvd som besatt foran turnépremieren den 9. april i Barcelona. Norge er ikke med på lista.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Her er turné-lista

- Foreløpig ser det magert ut i forhold til en konsert med et gjenforent E Street Band på norsk jord på denne sida av sommeren, bekrefter konsertarrangør Rune Lem overfor Dagbladet.

Det er ikke gode nyheter for Springsteens mange tusen norske fans, for alt tyder på at årets Springsteen-turné blir en real høydare.

Sist helg inviterte The Boss 3000 fans til to øvingskonserter i Convention Hall i Asbury Park, New Jersey, der bandet har øvd siden 1. mars. Og ifølge ryktene var konsertene av ypperste E Street-klasse.

Kom hjem

På forhånd hadde de heldige fått beskjed om at det ville bli korte konserter på en drøy time, men i typisk Springsteen-tradisjon klarte de ikke å gi seg før etter to og en halv time. Det ble hele 25 låter (ifølge Little Steven har de spilt til sammen 168 låter i løpet av øvingsperioden!), og blant låtene som stod på repertoaret burde følgende utvalg være egnet til å sette følelsene i sving hos fansen:

«Darkness On The Edge Of Town», «The River», «Youngstown», «Badlands», «Ghost Of Tom Joad», «Born To Run», «Bobby Jean», «Street Of Philadelphia», «Thunder Road».

Det er på ingen måte tilfeldig at Spring-steen har vendt tilbake til hjemstaten New Jersey for å lade opp til det som blir sommerens store musikkbegivenhet. Etter å ha bodd i Los Angeles i flere år, flyttet arbeideklasseguten i fjor tilbake til hjemtraktene der han eier to hus.

Samlet sammen gutta

Asbury Park har en helt spesiell klang hos alle svorne Springsteen-fans. Debutalbumet fra 1973 har tittelen «Greetings From Asbury Park N.J.», og det var også med følgende ord The Boss entret scenen sist helg:

- Greetings from Asbury Park.

Springsteen, som fyller 50 år i september, har i sann Blues Brothers-stil brukt det siste halvåret på å samle sammen sitt gamle band igjen. Gitarist Nils Lofgren (46) har hatt en middels suksessfull solokarriere gående. Saksofonist og showmann Clarence Clemons (57) har flyttet til Palm Beach, Florida der han det siste året har hatt ukentlige klubbjobber med sitt Band Of Faith.

Tok permisjon

Keyboardist Roy Bittan, som en gang i tida produserte The Monroes, og bassist Garry Tallent har begge livnært seg som produsenter det siste tiåret, mens organist Danny Federici har slitt landeveien som turnémusiker.

Den politisk aktive Steve Van Zandt (48), bedre kjent som Little Steven, har hele tiden satset på en solokarrie, men uten særlig suksess. Nylig dukket han opp i en rolle som strippeklubbeier i en serie på amerikansk fjernsyn.

Det mest profilerte E Street-medlemmet i USA er trommis Max Weinberg som de siste årene har vært bandleder i Conan O'Briens suksessfulle «Late Night»-show. Denne sommeren har Weinberg permisjon fra jobben

Det siste medlemmet i gjengen var det nok ikke så vanskelig å få tak i for Bruce. Korist Patti Scialfa har vært Springsteens kjære siden 1988.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer