So What! blir Garage

Rockeklubben Garage fra Bergen tar turen over fjellet og overtar etter So What! i Oslo.

- Garage har lenge vært interessert i Oslo. Blant annet er tilgjengeligheten av artister større på den siden av fjellet, men før So What! stengte følte vi at markedet var mettet, sier daglig leder Henning Christensen ved Garage i Bergen til Dagbladet.no.

Åpning i desember

So What! stengte dørene tidlig i oktober. Eierne bak utestedet gav seg mens leken var god og kastet inn håndkleet før det eventuelt ble for tøft økonomisk. Kultur-Oslo sørget over stedet som har hatt artister som Will Oldham, Yo La Tengo og Queens Of The Stone Age på scenen. Men i dag ble det klart at Garage i samarbeid med Cafe Mono tar over lokalene. Stedet får navnet Garage Oslo. Planlagt åpning er 1. desember i år.

- Vi åpner i førsteetasjen først. Konserter i kjelleren kommer tidligst 1. januar neste år, sier Christensen.

Viderefører

Garage har i åresvis vært et møtested og yndet konsertsted for rockerne i vestlandsbyen. Ifølge Christensen har bergensklubben sett på seg sjøl som en vennskapssklubb for So What!, og bergenserne ønsker å videreføre den profilen som ble bygget opp gjennom åra So What! eksisterte i lokalene i Grensen 9.

- Det er med ydmykhet vi går inn i lokalene. Vi blir ingen erstatter, men håper å bygge videre på det So What! har skapt. Garage Oslo blir et frittstående sted og ingen filial av Garage i Bergen.

Aktivitetsleder ved Cafe Mono, Runar Eggesvik, skriver i e-post til Dagbladet.no at samarbeidspartnerne vil fortsette å fylle stedet med god musikk og konserter, men vil bruke en del ressurser på å pusse opp og bygge om.

<B>PÅ VEI TILBAKE:</B> Artistene er på vei tilbake til lokalene til gamle So What! Rockeklubben Garage fra Bergen tar over lokalene i samarbeid med Cafe Mono.