Sofia Helin følte seg utbrent etter innspillingen av Broen 3

Saga Norén får en større rolle i neste sesong.

ALENE I NESTE SESONG:  Saga Norén, spilt av Sofia Helin, får en enda mer fremtredende rolle i neste sesong av «Broen» 3. Foto: Carolina Romare
ALENE I NESTE SESONG: Saga Norén, spilt av Sofia Helin, får en enda mer fremtredende rolle i neste sesong av «Broen» 3. Foto: Carolina RomareVis mer

(Dagbladet): Om få uker er det klart for en ny sesong av den kritikerroste svenskdanske TV-serien «Broen».

I fjor ble det klart at neste sesong blir uten en av de viktigste rollefigurene, danske Kim Bodnia som Martin Rohde.

- Jeg trodde jeg var utbrent Kim Bodnia skal ha valgt å trekke seg fordi han ikke likte utviklingen til sin rollefigur. Igjen ble Sofia Helin, som spiller Saga Norén, stående med en mer framtredende rolle i serien enn noen gang tidligere.

Nå forteller Helin om hvordan hun opplevde at Kim Bodnia trakk seg fra serien.

- Jeg trodde jeg var utbrent, sier hun til den svenske avisa Expressen om tiden etter innspillingen av den tredje sesongen.

- Det er skummelt å gjøre store endringer, sier hun.

Hun fikk derimot bruke bekymringen som inspirasjon til den nye sesongen.

- Det er klart at det var et spennende og intensivt samarbeid som tok slutt, men jeg har også vært i stand til å bruke mye av det inn i karakteren, det var veldig spillbart at Saga ble så forlatt og alene, sier Sofia Helin.

Slik blir serien I Sverige og Danmark starter neste sesong 27. september, mens serien blir å se på NRK dagen etter, mandag 28. september.

Sesong tre skal by på et nytt lag politifolk som etterforsker krimsaker i Øresund-regionen. Man skal også få vite mer Saga Noréns fortid i de nye episodene. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram