Sofie i hangaren

Karoline Krüger er Sofie når musikalversjonen av «Sofies verden» får norgespremiere neste år. Nå tar hun ektemannen Sigvart Dagsland og datteren Sophie, snart ett år, med til Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- For første gang i mitt liv må jeg begynne å gjøre sangøvelser, utbryter Karoline Krüger.

- Når jeg tenker på den svære oppgaven så kan jeg bli litt stresset, innrømmer produsent Ivar Dyrhaug.

En 10000 kvadratmeter stor hangar på Fornebu blir neste år Nordens største teater, med plass til over 2000 publikummere. - Jeg så musikalen i Tyskland, og den er helt fantastisk. Jeg er stolt over at Norge får sette den opp, før Broadway snapper den, gliser Dyrhaug.

Enormt prosjekt

For tre år siden fikk ekteparet Inger Scholdager og Øystein Wiik ideen til å lage musikal av Jostein Gaarders millionselgende filosofi-roman. I sommer inntok Sofie scenen i Ettlingen i Tyskland. Over 35000 mennesker så musikalen i løpet av noen uker. Når Sofie nå endelig kommer hjem, får hun sitt eget, spesialbygde kjempeteater på Fornebu.

- Hangaren er 100 ganger 100 meter stor, og scenen vil være femti meter bred. Det kommer til å bli en spektakulær teateropplevelse, forsikrer Dyrhaug.

Tjue forestillinger

Foruten Karoline skal Øystein Wiik medvirke, som Sofies læremester Alberto Knox, som han gjorde i Tyskland. - Jeg hadde en lang prat med Sigvart (Dagsland) da jeg ble spurt om å spille Sofie, og nå tar jeg med både mann og barn til Oslo, forteller Karoline.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer