Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sofies verden på CD

Gjengen bak musikalen «Sophie's World» tar i bruk klassiske og tradisjonelle virkemidler i hovedtemaet, med en mektig sang som høres ut som om den kunne vært spesialskrevet for Carola. Holder resten av albumet samme kvalitet er det grunn til å glede seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

24. august slippes den internasjonale albumversjonen, «Songs From Sophie's World _ The Musical». Dagen før spilles siste forestilling på scenen i Ettlingen i Tyskland. Der er ikke Carola, men hun er håndplukket til å synge Hildes sang til Sofie på CD-en. Det er et klokt valg.

«A World Of Wonders» vekker assosiasjoner både til Disneys tegnefilmer og Andrew Lloyd Webbers mange musikalsuksesser, og er en søt og vakker ballade med et nydelig refreng. Kanskje er det en svakhet at det tar over to minutter før hele refrenget kommer og kanskje er låten i lengste laget (4.48 minutter), men jeg ser ikke bort fra at komponist Gisle Kverndokk, tekstforfatter Øystein Wiik og produsent Stein Berge Svendsen her har en hitlåt. Vi må heller ikke glemme Gaute Storaas' stilsikre orkestrering og Praha filharmoniske orkesters utsøkte innpakning, og slett ikke stemmen til Nordens nye musikaldronning. Den er blitt mykere, mer moden - og bedre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!