Sofies verden raste sammen

«Sofies verden» var en eventyrlig boksuksess som gjorde Jostein Gaarder styrtrik. TV-serien er en seermessig flopp. NRK produserte 70 millioner kroners-filmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Sofies Verden» var en av NRKs dyreste produksjoner noensinne. 70 millioner kroner kostet det å lage en spillefilm og en tv-serie over Jostein Gaarders suksess-bok. Jostein Gaarder er den eneste som har hatt ubetinget suksess med «Sofies verden». Filmen ble sett av 208.000, litt færre en forventet, musikalsatsingen på Fornebu ble en flopp og tv-serien ble oversett av lisensbetalerne. I resten av Norden og Tyskland har filmen gått direkte dårlig.

Den første episoden ble sett av 433.000 seere, det er halvparten så mange som Dagsrevyen hadde samme kveld. Og derfra gikk det bare nedover, uka etter premieren var det bare 321.000 som ville følge fortsettelsen. Kritikere slaktet både filmen og tv-serien, men likevel er NRK fornøyd.

- Oppslutningen har vært ganske bra. Vi hadde kanskje håpet på litt høyere seertall, men totalt sett er avdelingsledelsen fornøyd med serien, sier prosjektleder i NRK Anne Birte Brunvold Tørstad til Dagbladet.no.

Lite oppstuss

Filmen er solgt til 200 land og tv-serien til 50. Brunvold Tørstad tror den labre oppslutningen om de åtte tv-episodene om Sofie skyldes lite mediedekning. Boka som de fleste kjøpte men langt færre leste ble kritisert for å være uegnet på film og tv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer