Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Søk asyl, Per Ståle

Carl I. Hagen ba Per Ståle Lønning søke asyl i USA, og leverte ham en ferdigskrevet søknad. Tor Erling Staff protesterte med megafon. Det ble en litt uvanlig avslutning på «Sentrum» i kveld.

Per Ståle Lønning avsluttet sitt aller siste «Sentrum» med å takke sine seere for trofast følge.

- Eg føler jo at eg kanskje e blitt kjente med dåkke, og kanskje litt glad i dåkke også. Tusen takk for hjelpa, og ha det godt, sa Per Ståle.

Så grep gjenganger-gjest Carl I. Hagen ordet samtidig som han hentet fram ei magnum-champagneflaske fra under bordet.

- Jeg lurer på om du ikke skulle vurdere å sende en slik asylsøknad, sa Hagen og holdt opp en ferdigskrevet søknad fra «Per Ståle Lønning - utskjelt programleder med dialekt»:

«Da undertegnede føler meg forfulgt, misforstått og uthengt fordi jeg lager spennende TV, søker jeg med dette om asyl i USA - landet som er kjent for å slippe til ALT på TV. Jeg har behov for videre studier og regner med et langt opphold.»

- Der vil du få langt bedre behandling enn det som her har skjedd. Så takk skal du ha, sa Hagen.

Og Hagen hadde akkurat overrakt asylsøknaden da Lønnings eks-kollega Tor Erling Staff med megafon i hånda tok ordet:

- Per Ståle, ikke reis. Vi trenger deg her. Du trenger å bli hørt. Du trenger ingen kanal. Du har ditt program - Per Ståles program-megafonen - et program for deg, et program for meg, sa Staff og overrakte megafonen til Lønning.

Som bedyret at han ikke kjente til avskjeds-hilsenene fra Hagen og Staff.

I kveld er det gravøl, med mange av de rundt tusen gjestene som har vært med i de 244 Lønning-programmene.

Per Ståle Lønning fikk meldingen om at «Sentrum» skulle legges ned for to uker siden. Sjefredaktør i TV 2, Kåre Valebrokk, mente at programmet var gammeldags.

- Jeg har gitt ham frie hender med å komme opp med et nytt konsept, enten på underholdnings- eller nyhetssiden. Og det tror jeg at han gjør, sier Valebrokk til sin egen kanal i kveld.

Hovedårsaken til at «Sentrum»-studio nå blir tømt, er at stadig flere annonsebestillinger ankom TV 2 med følgende undertekst:

«Må ikke plasseres sammen med programmet Sentrum.»

I snitt har Lønning samlet over 500 000 seere, tre ganger hver uke. Men 60 prosent av seerne var over 50 år - langt eldre enn de fleste annonsørers målgruppe.

Per Ståle Lønning har utdannelse fra journalisthøgskolen og har jobbet i Gula Tidende før han gikk gradene til vaktsjef i NRK Dagsnytt. Seinere flyttet han over til Dagsrevyen, før hans tidligere sjef i TV 2, Arne A. Jensen, hodehentet ham til TV 2.

Denne gangen får ikke Lønning siste ord.

Programmet der han på direkten intervjuet en mann som hadde tatt 25 barn og ti voksne som gisler i en barnehage, skal opp i Pressens Faglige Utvalg på første møte.

FEIRER: I kveld er det full fest for Per Ståle Lønning.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling