DEBATT

«Søk hjelp», sier de - hvilken hjelp, lurer jeg på

- Vi har en enorm jobb å gjøre på system- og individnivå dersom vi skal ha en sjans til å få ned tallene i den vonde statistikken.

Selvmord er et samfunnsproblem - men det er individet som rammes hardest, skriver innleggsforfatteren. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
Selvmord er et samfunnsproblem - men det er individet som rammes hardest, skriver innleggsforfatteren. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Dette innlegget ble først publisert i Nordlys.

Som for så mange andre gikk Ari Behns død også inn på meg. Hans selvmord dro frem følelser i meg som jeg har holdt litt på avstand det siste året. Jeg så bisettelsen på TV og oppdaget etterhvert at jeg tenker annerledes enn de fleste andre. Jeg var usikker på om jeg skulle si noe om det. Men så teppebombes feeden min av hyllester, og selv om jeg nå risikerer å bli oppfattet som særs ufølsom klarer jeg visst ikke å la være.

Jeg vil først få sagt at jeg opplevde talen til Maud Angelica som sterk og sår. Vi fikk et lite innblikk i en sorg og smerte som vanligvis er veldig privat. Hun er tydelig og kraftfull, og inntrykket forsterkes av følelsene som bærer stemmen hennes. Maud fremstår som en gløgg og god jente som var innmari glad i pappaen sin.

Men hun er også en av landets mest ressurssterke, best ivaretatte og beskyttede 16 åringer. Hennes tanker og følelser omkring farens død bærer preg av dette. Det ligger en barnslig naivitet bak de følelsesladede ordene hun deler med oss. Og det er naturlig og fint. For hun er en 16 år gammel jente som sørger over faren sin, og som på tross av det har en unik evne til å tenke større enn seg selv. Det er nydelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.