Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Søk i 92 000 filmer

Nå finner du en av verdens største filmbaser på Dagbladet.no.

Du finner Dagbladet.nos filmbase som et søk på db.no/film, og alle filmsaker Dagbladet.no publiserer (se den grå boksen under bildet i denne artikkel som eksempel).

 • Hva heter hun hovedrollen i Titanic?
 • Har «Pulp Ficition» vært vist på tv?
 • Hvor mange filmer har Peter Jackson spilt i?
 • Og har Gael Garcia Bernal spilt i en Pedro Almodóvars filmer?

  Jobbet i 16 år


  Dette og mer til finner du i vår nye filmbase, et samarbeid mellom Dagbladet.no og Filmlex. Her har vi samlet alt fra Charlie Chaplins filmer til «Uno», Bruce Lee og skrekkfilmen «Attack of the Killer Tomatoes».

  - Vi har jobbet med dette prosjektet i 16 år. Basen teller 92 000 filmer og over 250 000 personer knyttet til filmindustrien, sier Filmlex-sjef Bjarne Næss til Dagbladet.no.

  Han forteller at den eldste filmen i basen er «La Sortie des usines Lumière à Lyon», Louis Lumiéres dokumentarfilm fra 1895. Den først spillefilmen i basen er «The Execution of Mary Queen of Scots», en amerikansk film også fra 1895.

  Blant de største i verden


  Basen du nå finner på Dagbladet.no rangeres blant de mest omfattende i verden.

  I tillegg til regi, produksjon og skuespillere finner du oversikter over når filmene er vist på tv, tusenvis av plakater, terninger og andre kritikker fra norske og utenlandske filmmagasiner og aviser, priser filmen har vunnet, hjemmesider og distribusjonsdata.

  Hvor finner du Dagbladet.nos filmbase?


  Foreløpig fungerer Dagbladet.nos filmbase som et søk du finner på db.no/film (under sak nummer to), og alle filmsaker Dagbladet.no publiserer (se den grå boksen under bildet i denne artikkel).

  Basen blir oppdatert hver dag med nye filmer, bilder og annen relevant informasjon.

  Vi har også opprettet en debatt der du kan diskutere Dagbladet.nos filmbase. Hva er bra, noe som mangler, eller finner du en feil? Gi beskjed. Her kan du også komme med ny informasjon som vi kan legge inn i basen.

  Har du noen forslag som gjøre filmbasen bedre? Hvordan skal vi utvikle den videre? Da er debatten stedet for deg.

 • Du finner filmbasen på Dagbladet.no/film
 • Hvordan utvikle filmbasen videre? Gi oss råd
 • Kjøp kinobillett her
OVER 250 000 PERSONER: Dette er noen av de skuespillerne du finner i Dagbladet.nos filmbase. Den ligger på db.no/film. Foto: SCANPIX OG FILMWEB
OVER 250 000 PERSONER: Dette er noen av de skuespillerne du finner i Dagbladet.nos filmbase. Den ligger på db.no/film. Foto: SCANPIX OG FILMWEB Vis mer
image: Søk i 92 000 filmer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media