- Søk, søk, søk!

Hundretusenvis av dikt tilgjengelig på Dagbladet.no.

SKATTEKAMMER: En ny søkefunksjon gjør det mulig å orientere seg i nesten 900 000 dikt og kommentarer sendt inn til Diktkammeret gjennom forumets første elleve år. — Søk, søk, søk, sier diktlærer i Diktkammeret Helge Torvund. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
SKATTEKAMMER: En ny søkefunksjon gjør det mulig å orientere seg i nesten 900 000 dikt og kommentarer sendt inn til Diktkammeret gjennom forumets første elleve år. — Søk, søk, søk, sier diktlærer i Diktkammeret Helge Torvund. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På Dagbladet.nos livlige diktforum Diktkammeret har det nylig blitt lagt ned stor dugnadsinnsats for å bedre søkefunksjonen. Nesten 900 000 dikt og innlegg har kommet inn i løpet av forumets første elleve år, og nå er det mulig å finne fram til gamle skatter gjennom et fulltekstsøk spesialutviklet av den mer enn gjennomsnittlig datakyndige kammerpoeten Øyvind Rangøy.

Den gode nyheten er altså at du søke etter dikt på tema og stikkord, en linje i diktet eller et nick, og elevenes diktforum Skolekammeret har også fått sitt fulltekstsøk.

Fra før har Dagbladet utviklet Diktbasen, der en stor mengde av historiske norske dikt av blant andre Olaf Bull, Vilhelm Krag og Henrik Ibsen, ligger fritt tilgjengelig. Med Rangøys nye diktkammer- og skolekammersøk, får leserne et betraktelig større tilfang av dikt — signert både profesjonelle forfattere og «hobbypoeter».

Vi spør diktlærer i Diktkammeret, for mange kjent som «twitterpoeten» Helge Torvund, hva dette betyr for Diktkammerets deltakere og lesere — ja, den lesende offentlighet som sådan?   — Det nye søket er ein moglegheit som lenge har vore etterspurt. Ein les så mange dikt, og brått så er det eitt ein hugsar litt av, men ikkje når det vart skrive, kven det var som stod bak det, eller kva det heitte. Men ein har veldig lyst å lese det omatt! Eitt ord eller to som kan skilje det ut frå dei andre kan ein likevel hugse, og nå kan ein altså søkje på dei orda og finne det. ManushjelpFra før finnes det enkelte måter å navigere i Diktkammeret, som bokmerking, bruk av nick og så videre, men som Torvund peker på:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer