Søkende debutant

Hun møter mannens svik, allerede som 19-åring. Hun sliter med forholdet til moren, og taper alltid mot henne, føler hun selv.

Inne i ungjenta er det mye motstand og opprør, men i det ytre er hun en stillferdig jente fra en familie som ikke overdriver følelsesuttrykk.

«Me klemmer ikkje kvarandre i vår familie ... berre på julekvelden».

Det preger 19-årige Anneli i Ingelin Røsslands lovende debutroman. Allerede i 22-åringens første bok, aner man en sterk fortellerstemme med evne til å formidle gjennom det usagte. Ikke sjelden slipper hun tema når det er på det mest intense. Slik holder hun på leseren.

Røssland skildrer en reflektert og modig ungjente, moden for sin alder, samtidig som hun har 19-åringens naturlige naivitet. Derfor må hun også møte skuffelsen.

Åstedet er en fjorbygd på Vestlandet et sted, der Anneli undrer om hun skal være fornøyd med å «Leggja livet mitt i fanget på den småsøvnige øya.»

Nå har hun, både i opprør mot moren, og fordi hun trenger til ensomhet for å finne ut av seg selv, tatt en pause i skolegangen, flyttet til nabobygda, der hun leier et avsidesliggende hus. Det skal vise seg å inneholde hemmeligheter med dype konsekvenser for henne selv.

Boka er en kjærlighetsroman, det er en roman om mor/datter konflikter og farsbinding, samtidig som den skildrer ungdoms valg og muligheter i «Utkant-Norge».

Ingelin Røssland har mye på hjertet, og hun formidler inderlig et ungt menneskes søken og usikkerhet. Det å være på leting, finne en åpning til et liv som er mer enn å være «eit lite komma mellom fjell og hav».

Røssland formulerer seg tildels svært vakkert og originalt på et nydelig nynorsk. Røssland har skrevet sin første roman. Men ikke den siste.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 362317050


Varnish cache server