Søker bonde-brud på tv

Det er ikke alltid like lett å være bonde i Norge. Nå tilbyr TV2 kjærlighetssubsidier til åtte unge, single bønder.

VORMSUND (Dagbladet): -  Det er to hovedgrunner til at jeg er med på dette: Det ene er at jeg kanskje finner ei jente. Det andre er at jeg vil vise fram bondeyrket og gi folk et lite innblikk i hva vi holder på med, sier Hans Ole Nafstad (33) etter å ha parkert motorsykkelen foran gården sin.

Han er én av åtte bønder som får hjelp av TV2 i dokusåpa «Jakten på kjærlighten - Bonderomantikk».

27. august skal de presenteres på TV. Da er det om å gjøre å sjarmere seerne og få dem til å sende inn frierbrev. Hans Ole disker opp med hjemmelaget gourmetmat i sin presentasjon.

Viktig med kjemi

-  Jeg står på kjøkkenet og lager marinert scampi og litt pasta, jeg er veldig glad i å lage mat og prøve nye ting, sier 33-åringen som også liker jakt og motorsykkel.

Det er en fordel om jenta kan dele noen av interessene, men Hans Ole er også åpen for nye impulser.

-  Kjemien er jo det viktigste, men det klart at hun må også like å stå på i perioder. Det kan være mye å gjøre, og det er mer å holde i stand når man bor på gård, sier han.

Av de seks bondeguttene og to bondejentene som presenteres i første runde, er de kun fire som vil bli filmet videre i dating-prosessen. Det er de fire som får flest frierbrev som skal forsette jakten på kjærlighten med et kamerateam på nakken. De fire andre står fritt til å fortsette på egen hånd. Programkonseptet oppsto i Belgia der serien har endt i flere ekteskap med barn.

Har ikke panikk

-  Jeg har ingen panikk, men treffer jeg den rette hadde det vært fint med barn. Det er halvannet år siden siste seriøse forhold. Jeg treffer jo jenter av og til, men dette er en spennende måte å gjøre det på, sier Hans Ole.

Mange bønder fra hans generasjon velger å selge eller forpakte bort jorda si, den tanken har Hans Ole aldri vært inne på. Men han er avhengig av bijobb som hydraulikkmontør for å få det til å gå rundt.

Foreløpig er det bare familie og nære venner som vet om TV-planene hans, men naboene begynner nok etter hvert å få mistanke.

-  Det er ikke så lett å skjule sju biler og flere kamerafolk som labba rundt i åkeren her. Men jeg er ikke redd for reaksjoner. Nytenkning er ikke dumt, og jeg får helt sikkert ikke denne muligheten igjen, sier Hans Ole.

Les mere om:

«Jakten på kjærligheten»

TØFF BONDE: Hans Ole Nafstad (33) tenker egentlig mest på at han bør begynne å få inn kornet fra åkrene sine rundt Greni Nordre gård snart. Men det vaker også i bakhodet at han skal søke etter kjærligheten på riksdekkende fjernsyn.