Søker deltakere til utroskaps-TV

TVNorges største aksjonær planlegger en felles nordisk «Temptation Island» for sine kanaler i Danmark, Sverige og Norge. Danske TvDanmark 2 søker nå etter deltakere og ber dem svare på intime spørsmål.

I en pressemelding skriver TvDanmark 2 at de skal lage en felles nordisk «Fristelsens ø» sammen med TVNorge og svenske Kanal 5. SBS Broadcasting eier både svenske Kanal 5 og TvDanmark 2, og har aksjemajoriteten i TVNorge. SBS eier også rettighetene til «Temptation Island» i Norden, og også produksjonsselskapet som skal lage utorskaps-tv, med deltakere fra Norge, Sverige og Danmark. Problemet er at TVNorge fremdeles sier at de ikke har bestemt seg for om de vil sende «Temptation Island».

- Det kommer ikke på tale så lenge jeg sitter som ansvarlig redaktør, sier Pål Trælvik til Dagbladet.no. Han opplyser at han fremdeles ikke har fått den formelle oppsigelsen, og at han ikke vet hvor lenge han skal fungere i jobben. Samtidig mener han at avgjørelsen om TVNorge skal vise «Temptation Island» ikke kan tas før en ny ansvarlig redaktør er på plass.

Men så enkelt er det ikke.

- Avgjørelsen må tas innen kort tid, sier informasjonssjef Jens-Petter Gjelseth. Han opplyser at de sannsynligvis ikke kan vente til en ny ansvarlig redaktør er på plass.

Han sier at toppsjef Trælvik fikk sparken etter at han takket nei til å delta i den fellesnordiske utroskaps-satsingen. Med Trælvik av veien kan SBS Broadcasting få gjennomført å lage en utgave av «Temptation Island» som skal sendes i tre ulike tv-kanaler.

Intime spørsmål

Med intime spørsmål om tidligere utroskap, hvordan du tåler at kjæresten din roter med andre og hva du minst liker med din kjæreste, søker TvDanmark 2 etter deltakere.

Hvert av landene skal etter planen sende to par og ti single til en øde, tropisk øy i Honduras. De seks parene skilles og blir plassert sammen med femten single av motsatt kjønn. I fjorten dager skal de single forsøke å sjekke opp de oppsplittede parene. TvDanmark 2 skjuler ikke hensikten med programmet: «Kan deres forhold overleve to ukers forhold i et tropisk paradis omgitt av deilige single?», spør kanalen.

For å bli vurdert som deltakere i det voldsomme sjekkeprogrammet må alle svare på intime spørsmål om utroskap, tidligere forhold, hvordan de takler sjalusi og hvor sexy de selv føler at dem er.

Søkerne må også svare på hvordan de ønsker at drømme-daten skal være, hvis du befinner deg på en tropisk øy. For å søke må du være mellom 20 og 35 år.

I løpet av oppholdet på øya, kommer de single til å date alle de tolv som kommer til øya som et par. Etter tolv hete dager settes parene sammen igjen, og de skal da være i stand til å beslutte om forholdet er noe å satse på, eller om oppholdet på øya har satt dem på nye tanker, lover tv-kanalen.

Premien for å være utro i badetøy på riksdekkende fjernsyn er ingenting annet enn større «innsikt i deg selv og i deres forhold», i følge den danske produsenten.

SUKSESS: Utroskaps-tv ble en umiddelbar suksess i USA. 16 millioner seere fulgte første episode.Foto: SCANPIX/REUTERS/FOX