Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Søker etter gris til Erlend Loe-teater

Trøndelag Teater bytter ut elg med gris.

SCENE-GRIS: Trøndelag teater ønsker å bruke minigris som statist i sin tolkning av «Doppler» regissert av Tomi Janezic. Illustrasjonsfoto: Annelise Jackbo / Samfoto
SCENE-GRIS: Trøndelag teater ønsker å bruke minigris som statist i sin tolkning av «Doppler» regissert av Tomi Janezic. Illustrasjonsfoto: Annelise Jackbo / Samfoto Vis mer

(Dagbladet:) Den 30. januar neste år er det premiere av Erlend Loes «Doppler» på hovedscenen i Trøndelag Teater. Regissør Tomi Janezic fra Slovenia og teamet har fått frie tøyler og skal være noe kreativ i løsningen av forestillingen.

I dag gikk nemlig teateret ut med en pressemelding med tittelen «Trøndelag Teater søker minigris til statistjobb».

Ønsker tam gris - Vi søker etter en minigris som kan være med på forestillingen, bekrefter Sissel Grønlie, informasjonsrådgiver i Trøndelag Teater, til Dagbladet.

Men de kan ikke bruke hvilken som helst gris. Grisen må være tam, og eieren må kunne både bringe og hente grisen hver forestillingskveld.

- Vi kan jo ikke la grisen bli på teateret om natten, ler Grønlie.

Bytter ut elg I Erlend Loes roman fra 2004 om Andreas Doppler, forlater hovedpersonen samfunnet og stikker av til skogs for å bekjempe flinkhetstyranniet. Her bygger Doppler en totempæl for sin døde far og får en ny bestevenn i elgkalven Bongo.

FRA BOK TIL TEATER:  Erlend Loes bok «Doppler» bli nå teater. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
FRA BOK TIL TEATER: Erlend Loes bok «Doppler» bli nå teater. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

- Vi kan ikke ha en elg på scenen, så vi har vurdert en rekke dyr, sier Grønlie.

- Griser er smarte dyr, så vi tenkte at vi kunne prøve ut det siden det er mange som har det som kjæledyr, legger hun til og sier at Trøndelag Teater tidligere har hatt samme ordning med hunder på scenen.

«Uflink» og dynamisk Det har ennå ikke kommet inn hendvendelser fra frivillige griser, men informasjonsrådgiveren stresser ikke av den grunn.

- En gris trenger kanskje ikke så lang prøvetid. Så lenge vi har en gris ti dager før premieren, så skal det forhåpentligvis gå fint, sier hun.

I pressemeldingen står det også at flere griser kan dele på statistrollen som Dopplers bestevenn på scenen i vinter.

Foto: Headspin / Luka Petric
Foto: Headspin / Luka Petric Vis mer

Stjerneregissøren Tomi Janezic varsler en «uflink» og dynamisk tilnærming til den anerkjente romanen til Loe gjennom teaterets webside

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media