Søker etter rapper på Nav

Stilling ledig i Yoguttene. Over 100 har søkt, hevder gruppa.

(Dagbladet): Den «mystiske» rapgruppa Yoguttene har blitt hiphop-Norges nye yndlinger med flere kritikerroste plateutgivelser, køddete pseudonymer som «Jenny Skavland», «Idol Tone» og «Handerre Linni», og spillejobber på såvel Hove- som Øyafestivalen.

I forkant av utgivelsen av sitt første fulle album, «Svai», har gruppa nå lagt ut en stillingsannonse på Navs nettsider der de søker nytt bandmedlem.

Med sin karakteristiske tegnsetting etterlyser de en positiv og selvstendig rapper i 50 prosent stilling, der nattarbeid må påregnes og lønn utbetales etter avtale.

Forutsetninger for å få jobben er gode samarbeids- og kommunikasjonsevner, evne til helhetstenking, kul formuleringsevne og god organisasjonsstruktur.

Til gjengjeld lokker Yoguttene med veldig hyggelige dager på jobb og tomlene opp.

Økonomisk vekst Vi stilte dem noen spørsmål på mail, og deaktiverer retteprogrammet for å gjengi svarene slik de ble avgitt.

- Har Nav hatt noen innvendinger mot stillingsannonsen?

- NAV LIKAR YG MU$IKGRUPE Å AT VI $KAPAR ØKONOMI$K VEK$T I FORM AV ARBEID$PLA$AR I DI$E TIDAR NÅR ARBEID$LEDIGHETEN BLANT ONGE E $TOR ; YG HÅPAR ETAR VERT Å $KAPE FLERE ARBEID$PLA$AR I DEN $EKTOREN ETAR VERT $ÅN AT ALE $KA $JENE PENGAR Å LEVE FREDLIG & LYKELIG :D

- Har det kommet inn mange søknader, og er det bra nivå på søkerne?

- D HAR KOMET OVAR 100 $ØKARE Å NIVÅET E $KYHØIT ! D BEVI$AR AT NORGE HAR EN UTAPET RE$UR$ NÅR D JELAR HIP HÅP MU$IK ; $Å D BØR MAN TENKE PÅ NÅ NÅR OLJEN TAR $LUT ; RAP E Å$Å EN FORNYBAR ENARGI $JILDE #TU$ENTAK #NATUR #PA$PÅMILIJØE

Sjamanmetoder - Hvordan vil Yoguttene gå fram for å finne den beste søkeren?

 - YOGUTENE VIL BRUKE ELGAMLE $HAMAN METODAR FÅR Å FINE DEN RIKTIGE $ØKAREN FÅR JÅBEN ; VI HAR EN $JÅMI $ÅM E EXPRET I FELTET (se lagtved bilde) HAN VIL MÅLE ENARGINIVÅET PÅ $ØKARE ME TROMEN ; $Å HÅPAR EG VI FINAR EN KANDIDAT ME RETE ENARGI FÅR JÅBEN :D :D

- Hvordan kan Yoguttene finansiere en fast 50 prosent-stilling, attpåtil med nattarbeid?

- YG KAN FINAN$ERE D ME$TE ; VI HAR BLIT VEL$IGNET AV DI ONGE BA$$GUDENE $Å VI REI$AR RUNT $PILAR KON$ERTAR Å $JENAR PENGAR ; NAT ARBEID LIGAR Å$Å I BUD$JETENE ; BUD$JETENE E BRA ; VELDI $MART ØKONOMI$K ; YG $IN ØKONOMIAVDELIG BLOM$TRAR :D :D ENE$TE VI MANGLAR E EN HEL$E MILIJØ Å $IKARHET$ AN$VALRIG ; D BLIR HÅPING FRA $CENAR RUNT ÅM KRING ; $IKARHET PÅ ARBEID$PLA$EN E VIKTI !

Kvalitetskontroll Det er ikke bare-bare å få plassert en stillingsannonse hos den nasjonale arbeidsforvaltningens nettsted, heller. Alt som sendes inn, kvalitetskontrolleres manuelt før det publiseres.

- Vilkårene for å bli godkjent er at du tilbyr et ordinært ansettelsesforhold med innmelding i Aa-registeret (arbeidsgiver-arbeidstaker-registeret, journ. anm), og at innholdet ikke er i strid med vilkårene for bruk av nav.no eller norsk lovgivning. Vi kan ikke se noe i denne annonsen som gjør at den ikke kan publiseres på nav.no, sier Kristin Djuplasti i Nav til Dagbladet.

- Språket er jo i høyeste grad kreativt, men vi anså ikke det som noen grunn til å nekte annonsen å bli publisert hos oss. Det er spenstig at de bruker språket som de ønsker at de som søker stillingen skal mestre. Vi ønsker dem lykke til i jakten på sin nye rapper, sier Djuplasti.

Søkte positiv anmelder Yoguttene er for øvrig ikke først ute i musikk-Norge med å promotere plater med kreative stillingsutlysninger.

Da tungrockerne i Black Debbath lanserte sitt forrige album la de ut en annonse på Finn der de ettersøkte positiv plateanmelder, tilknyttet et riksdekkende medium, med «lav eller manglende moral».

Arbeidsoppgaven var simpelthen å gi en «positiv og entusiastisk» anmeldelse av plata.

SJAMAN: Denne Yogutt-kompisen skal måle energinivået på søkerne for å finne den rette. Foto: Yoguttene
SJAMAN: Denne Yogutt-kompisen skal måle energinivået på søkerne for å finne den rette. Foto: Yoguttene Vis mer