NRK

Søker modeller til sexprosjekt

NRK søker nå etter par som modeller til et fotoprosjekt om sex. Prosjektet har som mål å drive folkeopplysning og vise mangfold.

SEXSTILLINGER: Denne uka søkte NRK etter par til et fotoprosjekt der modellene skal vise sexstillinger. Foto: Shutterstock/NRK.
SEXSTILLINGER: Denne uka søkte NRK etter par til et fotoprosjekt der modellene skal vise sexstillinger. Foto: Shutterstock/NRK. Vis mer
Publisert

Denne uka søkte NRK etter modeller som skal posere i ulike sexstillinger til et fotoprosjekt, melder Medier24. Prosjektet skal etter planen lanseres neste år.

Modellene skal ikke ha sex foran kamera, skriver NRK i utlysningen.

Ideen til prosjektet kom av et liknende prosjekt som rikskringkasteren hadde i 2008.

Redaksjonssjef i NRK Dokumentar og samfunn, Reidar Kristiansen, sier til Dagbladet at NRK mottok gode tilbakemeldinger etter dette prosjektet. Derfor ville de lage en moderne versjon av fotoprosjektet fra 2008.

- Ekte kropper

Målet med prosjektet er å lage et realistisk og mangfolding framstilling av sex, som har som mål å opplyse og inspirere, forteller Kristiansen.

- Dette handler om folkeopplysning og seksualopplæring for unge mennesker som trenger det. Det har NRK en lang tradisjon for å gjøre, og for å gjøre godt. Selv om vi lever i en tid der det er mye fokus på sex, så tror jeg fortsatt det er behov for god opplæring og undervisning på det området.

Realistisk forhold til sex

En viktig del av prosjektet innebærer at NRK ønsker å vise frem et mangfold.

- Målet vårt er at de som stiller opp til slutt, viser frem et mangfold som speiler befolkningen. Det skal være ekte kropper man kan identifisere seg med. Vi kan ikke garantere for hvordan det blir før vi har sett hvem som melder seg, sier Kristiansen.

Videre fortsetter han.

- Som allmennkringkaster ønsker vi å gi et nyansert bilde av hva sex kan være, og bidra til at flere får et realistisk forhold til sex.

Tar i bruk fagpersoner

I forarbeidet til prosjektet vil NRK benytte seg av fagpersoner for å få et bilde av hvilke utfordringer nordmenn har, knyttet til sex.

- Fagfolkene peker særlig på to interessante momenter. Det ene handler om unge mennesker som i realiteten får mesteparten av seksualundervisningen fra pornografi, og som ender opp med å få et ganske urealistisk syn på hva sex er. Det følges ofte av et prestasjonspress, forteller Kristiansen.

Videre forteller han at den andre problemstillingen som fagpersonene trekker fram, er at voksne har sex de ikke liker, eller som er dårlig for dem.

- Det handler ikke om motvillig sex, men om sex som ikke er godt for dem. Da håper vi at dette prosjektet kan bidra til å finne andre måter å ha sex på som funker for dem.

Fotoprosjektet skal lanseres neste år. Ifølge Kristiansen har omtrent 30 par meldt sin interesse for å delta.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer