Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Søker naken-plass

Vebjørn Sand er på utkikk etter et sted langs norskekysten hvor han kan boltre seg med nakne damer i sommer.

Men la oss ile til: det er kunstneren Sand som er på jakt etter et usjenert sted. I går annonserte han etter et sted for tre uker kommende juli/august, for å male nakenmodeller. «...et idyllisk sted som ligger usjenert til ned mot sjøen, uten innsyn og med vegetasjon, busker og trær - et eventyrlandskap», står det i annonsen.

Eventyr

- Uten innsyn - er det fordi du vet hva naboen tenker på?

- Vel, ja. Jeg vet at modellene mine ikke ønsker å posere om det henger folk over alle gjerder for å se på, sier Sand på telefon fra New York. Der har han bodd de siste åra, for å fordype seg i anatomistudier ved The Arts Student League og for å åpne et studio.

- Hva er et eventyrlandskap?

- Jeg ser for meg et idyllisk, stemningsfullt sted fylt med atmosfære, med lukt av sommer, hvor vi gjerne kan jobbe langt utover nettene.

Sand forteller at det er noe helt eget å jobbe ute i det fri.

- Det å jobbe ute gir helt nye utfordringer i forhold til hvordan anatomien oppfører seg - i et helt annet, åpent lys.

Nok modeller

Vebjørn Sand har ingen planer om å flytte tilbake til Norge.

- New York er helt klart stedet å være for en kunstner nå for tida. Her har jeg tilgang til et veldig levende og stimulerende fagmiljø, og mange modeller.

- Så det siste trenger du ikke å annonsere etter til Norges-oppholdet?

- Nei, jeg har nok nå. Men man vet aldri, sier Sand, før han nevner noe om at det er et hardt arbeid.

UTEN EN TRÅD: Vebjørn Sand skal hjem til Norge i sommer for å jobbe med nakenmodeller i det fri. Nå ønsker han å finne «et eventyrlandskap» - uten innsyn.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media