Søker sine røtter

Stig van Eijk er på leting etter sine røtter. Tirsdag neste uke reiser han sammen med faren sin til Colombia, der han ble født for 19 år siden.

- Jeg har ikke vært i Colombia siden jeg reiste derfra for 19 år siden. Det blir spennende, sier van Eijk. Neste tirsdag reiser han til Bogota.

Da Stig var ni måneder gammel, ble han adoptert og kom til sin nye familie i Bergen. Han vet ingen ting om sine biologiske foreldre.

- Pappa kontaktet tidligere i år adopsjonsmyndighetene i Colombia. De leter nå etter mitt opphav, men jeg vet ikke om jeg vil møte mine opprinnelige foreldre, sier Stig van Eijk.

Stig har lenge drømt om å reise tilbake til Colombia, og er glad han kan gjøre det nå.

- At jeg kan gjøre det som artist, er den beste måten for meg å komme tilbake til mine røtter på. Jeg skal vært i landet i tre uker og holde sju konserter. I fjor ble Stig kjent med den 15 år gamle colombianske fredsforkjemperen Gerson Andrés Flsrez Pérez, som vant FNs fredspris for ungdom.

- Gerson var i Norge og hørte om min musikk og min bakgrunn. Vi ble venner, og nå har han invitert meg hjem.

Van Eijk skal synge «Constructors of Peace», en fredssang de skrev sammen. Den skal framføres sammen med Bogotas Filharmoniske orkester i en direktesendt tv-sendt fredsgalla.

GLEDER SEG: Stig van Eijk reiser tilbake til sitt fødeland Colombia. - Jeg skal spille med latinomusikere og Bogota-filharmonien, sier han.