Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Søkkrik på ett år

1999 ble Lene Marlins år. Tromsøjenta kom fra ingenting, erobret halve popverden og ble mangemillionær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): Fra å tjene 22900 kroner i 1998, hadde Lene Marlin Pedersen i fjor en skattbar inntekt på 4,8 millioner kroner. Fra å betale 1549 kroner i skatt i 1998, bidro hun i fjor med 2,4 millioner.

Og fra å ha en personlig formue på 16000 kroner, ble jenta fra Krokelvdalen plutselig god for 10 millioner.

Som før

- Formidable beløp, sier Lenes manager Arne Svare til Dagbladet.

- Men det hadde jeg ventet. Uansett - pengene har ikke gjort noen forskjell. Lene er den samme jenta som jeg traff for tre år siden, sier Svare.

Lene Marlin gir ikke intervjuer, og heller ikke foreldrene hennes i Tromsø vil kommentere den voldsomme økningen i inntekt og formue.

- Lene får økonomisk rådgivning av advokater. Det er vanlig for artister som oppnår stort platesalg, sier direktør i plateselskapet Virgin Norge, Per Eirik Johansen.

Det var han som signerte Lene Marlin. Det skjedde 3. juledag 1997.

Men selv ikke Johansen, som sjøl er fra Tromsø, drømte om at den spinkle 17-åringen ett år seinere skulle gå inn i et eventyrlig inntekts- og formueår.

Tredje størst i Tromsø

99-likningen for Tromsø viser dette:

  • Med 2,4 millioner var Lene Tromsøs tredje største private skatteyter - bare «slått» av Jørn Riise (4,1) og Benedicte Berg Schilbred (3,6).
  • Med 4,8 millioner hadde hun den sjette høyeste inntekten - slått av Riise (8,7) og fire andre.
  • Formuetoppen i Tromsø er hun et stykke unna. 10 millioner holder «bare» til 29. plass.
  • Men blant artister og kunstnere i Tromsø holder ingen følge. Art-hur «Oluf» Arntzen kommer nærmest, med en drøy halvmillion i skattbar inntekt og 3,5 millioner i formue.

25 millioner inn

Like før nyttår i fjor beregnet Dagbladet at Lene Marlins inntekt ville bli opp mot 25 millioner kroner, før skatt.

Regnestykket var basert på at Lene solgte CD-album og singler for 150 millioner kroner.

Albumet «Playing my Game» solgte i fjor mellom 800000 og 900000 eksemplarer. Like mange singler gikk over disk. Videre hun på 5,5 millioner solgte samleplater.

Dagbladets regnestykke var intet bomskudd - sjøl om Lene offisielt sett står oppført med 4,8 millioner i skattbar inntekt.

Lene har kanalisert deler av inntektene inn til formuebeskatning. Det kan ha skjedd gjennom selskapene Lene Marlin Intellectual Property Rights Pedersen og Lene Marlin Music Pedersen, som ble opprettet 16. april i fjor.

- Jeg vet ikke hvordan Lene har investert. Slikt holder jeg meg langt unna, sier Svare.

Før jul i fjor kjøpte tromsøjenta leilighet på Frogner i Oslo, for nærmere to millioner kroner. Der bor hun sammen med kjæresten Stian Barsnes Simonsen.

<B>PENGE-PRINSESSA:</B> Eventyret om Lene Marlin endte med fem millioner i inntekt og ti millioner i formue.