Lars Monsen:

Søknad avslått - hudflettet same

Lars Monsen søkte om dispensasjon til å gjennomføre turer med hundespann ved Femundslia, fem mil sørøst for Røros. Søknaden ble avslått, og i klagen kom Monsen med sterke karakteristikker mot sørsamer.

LANGET UT: Lars Monsen fikk ikke dispensasjon for å gjennomføre turer med hundespann. Da kom han med kraftige karakteristikker av en av dem som sto bak avgjørelsen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
LANGET UT: Lars Monsen fikk ikke dispensasjon for å gjennomføre turer med hundespann. Da kom han med kraftige karakteristikker av en av dem som sto bak avgjørelsen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tidligere i år søkte programleder og villmarksmann Lars Monsen om dispensasjon til å gjennomføre turer med hundespann i Femundslia, sørøst for Røros. Han søkte på vegne av Femund Lodge, som er en fjellstue han eier i Elgå. Femund Lodge kan gjester leie til overnatting, og dra på organiserte turer.

Monsen fikk først dispensasjon til å gjennomføre turene, men da arbeidsutvalget ved Nasjonalparkstyret for Femundsmarka og Gutulia behandlet søknaden ble den avslått.

Avslaget var begrunnet med at ferdsel med hundespann er en vesentlig forstyrrelsesfaktor for rein i området, viser dokumentet Dagbladet har fått innsyn i.

Eva Nordfjell i arbeidsutvalget kom med forslaget om at søknaden skulle avslås, og poengterte at ferdsel med hundespann er en «vesentlig forstyrrelsesfaktor» for rein.

- En tillatelse i disse områdene vil kunne føre til en sammenblanding med andre reinbeitedistrikt, noe som er uheldig like før flytting til vårbeitet, skriver Nordfjell i sitt forslag.

Saken skal endelig avgjøres av Miljødirektoratet.

Arbeidets Rett meldte om saken først.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer