Sokneprest Einar Gelius skriver om rå sex

Hevder at Bibelen oppfordrer til å «dyrke sex og kåtskap», i ny bok.

OPPGJØR MED KIRKEN: I sin nye bok «Sex i Bibelen» tar sokneprest Einar Gelius et oppgjør med kirkas syn på seksualiteten. «Mitt utgangspunkt er at Bibelen er for sex! Den sier at sex er et herlig og naturlig ønske og en deilig opplevelse. Dessuten: Gud er seksuell.» 
Foto: Agnete Brun
OPPGJØR MED KIRKEN: I sin nye bok «Sex i Bibelen» tar sokneprest Einar Gelius et oppgjør med kirkas syn på seksualiteten. «Mitt utgangspunkt er at Bibelen er for sex! Den sier at sex er et herlig og naturlig ønske og en deilig opplevelse. Dessuten: Gud er seksuell.» Foto: Agnete Brun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Sokneprest Einar Gelius i Vålerenga kirke har aldri vært en A4-prest, men i en ny bok - som slippes i dag - skriver han at kirkas syn på seksualitet kan føre til overgrep og misbruk.

I «Sex i Bibelen» skriver han også at han tror Jesus kan ha hatt sex, at han vil oppfordre til bruk av porno og at han mener sex før ekteskapet er uproblematisk.

I arbeidet med boka har Gelius gjennomgått Bibelen på nytt, for å vise at den rommer et mangfold av fortellinger om sex, inkludert beretninger om gruppesex og fetisjer.

— Jeg vil ta et oppgjør med kirkas langvarige seksualfiendtlighet og de krefter i kristne sammenhenger som fremdeles ser på sex med skam og skyld — og ikke minst vil jeg ta avstand fra dem som med Bibelen i hånd misbruker og undertrykker andre mennesker, sier Gelius i et skriv til Dagbladet.

Detaljerte skildringer Og i tillegg til en gjennomgang av sexskildringene i Bibelen — byr soknepresten på detaljerte skildringer fra sitt eget sexliv. Gelius er skilt og har to barn, og i boka takker han kvinnen «Solstrålen» for å ha «gitt meg verdens deiligste sex».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer