Søksmål kan stoppe «Brütal Legend»

Blir rockespillet med Jack Black utsatt?

||| (Dagbladet.no): Metal-actionspillet «Brütal Legend» har vært gjennom en utviklingsmessig berg- og dalbane.

Spillet skulle først utgis av Activision, men etter sammenslåingen med Vivendi ble det droppet fra spillporteføljen - noe som førte til at Electronic Arts plukket opp spillet.

«Brütal Legend» er etter det blitt tungt promotert av EA, og er planlagt utgitt i oktober i år. Men nå kan et søksmål fra Activision stikke kjepper i hjulene for lanseringen, melder AP.

Kamp i rettssalen
I spillet (som du kan lese våre forhåndsinntrykk her) har Jack Black hovedrollen som Eddie Riggs, en roadie som blir sendt til en heavy metal-fantasiverden der han må ta opp kampen mot onde makter.

Før den kampen går i gang, må muligens utvikler Double Fine kjempe sin helt egen kamp i rettssalen.

I søksmålet fra Activision, som ble levert inn til retten denne onsdagen, hevdes det at Double Fine ikke klarte å levere spillet i tide mens de fortsatt var under kontrakt med Activision.

Ifølge Activision fikk Double Fine 15 millioner dollar fra Activision for å utvikle «Brütal Legend», men de klarte likevel ikke å rekke en viktig deadline i fjor. Søksmålet hevder at Double Fine da sa at de trengte ytterligere ni måneder og sju millioner dollar for å fullføre spillet.

Activision og Double Fine skal deretter ha forhandlet for å prøve å få spillet utviklet etter planen, men kom aldri fram til noe enighet. Activision hevder at de aldri sa fra seg rettighetene til spillet, men at Double Fine likevel overførte dem til EA.

- Skulle puttet en ring på det
At søksmålet kommer nå er muligens ikke overraskende, siden Activison tidligere har uttrykt sin misnøye over at EA nå utgir spillet.

MED OZZY: Det er allerede kjent at metalguder som Lemmy Kilmister og Rob Halford medvirker i «Brütal Legend». På E3-messen kunne Tim Schafer avsløre at også Ozzy Osbourne dukker opp i spillet. Foto: David McNew/Getty Images/AFP/Scanpix
MED OZZY: Det er allerede kjent at metalguder som Lemmy Kilmister og Rob Halford medvirker i «Brütal Legend». På E3-messen kunne Tim Schafer avsløre at også Ozzy Osbourne dukker opp i spillet. Foto: David McNew/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer

Den gang da uttalge EA ifølge Kotaku at det var like tåpelig «som om en mann forlater familien sin, men deretter saksøker kona fordi hun møter en kjekkere mann.»

Sjef for Double Fine, Tim Schafer, mener at Activision ikke handlet da de burde:

- Hei, hvis Activision likte spillet, burde de puttet en ring på det. Å, flott - nå kommer Beyoncé til å saksøke meg også, sier han med henvisning til Beyoncé-låta «Single Ladies (Put a Ring On It)».

Activision mener de er påført betydelige tap ikke bare ved at de ikke får solgt spillet, men også ved at de ikke får solgt nedlastbart innhold basert på spillet. EA, som ikke er en part i saken, uttaler seg ikke om saken.

Søksmål kan stoppe «Brütal Legend»