Søkte ikke kulturråd-støtte

Ikke rart Quart ikke fikk noe.

(Dagbladet.no): Tidligere i dag ble det kjent hvilke norske festivaler som får pengestøtte fra statskassa. Det er Norsk kulturråd som fordeler de 27,7 millionene.

Mens Hove kan glede seg over et tilskudd på 400 000 kroner, står sørlandskonkurrenten Quart uten noen tildeling. Quartfestivalen søkte aldri om statsstøtte i år, melder Fædrelandsvennen.

- Årsaken er at da søknadsfristen gikk ut i september, eksisterte det ingen operativ festival. Ingen jobbet i Quart på det tidspunktet og festivalen var i prinsippet konkurs, sier daglig leder Daniel Nordgård til fvn.no.

Heller ikke Øyafestivalen eller Norwegian Wood får støtte, fordi kulturrådets politikk er at festivaler som har holdt på en stund, skal klare seg selv. Men relativt etablerte pop- og rockorienterte festivaler som Bergenfest og Bylarm mottar likevel betydelige beløp.

I forrige uke vedtok Kristiansand bystyre å slette en gjeldspost på 1,7 millioner kroner. Samtidig varslet lokalpolitikerne at det var siste gang de var villige til å redde Quartfestivalen ut av hengemyra. Før vedtaket, fryktet Quart konkurs. 

OPTIMISME: Selv om festivalorganisasjonen har vært gjennom en tøff tid, var det en glad daglig leder Daniel Nordgård som nylig kunne presentere Quartfestivalens nye musikksjef Andy Inglis (t.v.). Tidligere bookingsjef Jørgen Skauge i midten. Foto: JAN L. DAHL/DAGBLADET
OPTIMISME: Selv om festivalorganisasjonen har vært gjennom en tøff tid, var det en glad daglig leder Daniel Nordgård som nylig kunne presentere Quartfestivalens nye musikksjef Andy Inglis (t.v.). Tidligere bookingsjef Jørgen Skauge i midten. Foto: JAN L. DAHL/DAGBLADET Vis mer
REGNTUNGT: Quart sleit med dårlig vær og sviktende besøk i år.