Søkte stillingen i går - ansatt i dag

Anne Aasheim fikk jobben som direktør i Kulturrådet i ekspressfart. Arrogant, og på siden av loven, mener kritiker.

NY JOBB: Anne Aasheim gikk av som sjefredaktør i Dagbladet for ni måneder siden. 1. januar starter hun som ny direktør i Kulturrådet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NY JOBB: Anne Aasheim gikk av som sjefredaktør i Dagbladet for ni måneder siden. 1. januar starter hun som ny direktør i Kulturrådet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| - Jeg søkte stillingen i går, fortalte Anne Aasheim da hun i dag ble annonsert av kulturminister Anniken Huitfeldt som ny kulturrådsdirektør.Huitfeldt og departementet har måttet tåle kritikk for at de har kjørt en lukket prosess i arbeidet med å finne ny direktør. I sommer var det ti søkere til stillingen, og et hodejegerfima ble engasjert for å finne flere aktuelle kandidater.

Departementet har forsvart seg med at de hadde rett til å supplere søkerlisten, og at eventuelle nye søkerne ville bli offentliggjort fortløpende.

Seinest mandag var jurist Kristine Foss i Norsk presseforbund i kontakt med kulturdepartementet, med krav om innsyn i oppdatert søkerliste. Hun fikk da beskjed om at det ikke var noen nye søkere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer