KOMMENTARER

Resett klaget inn til PFU

«Søl bensin og tenn faklene»

Skal PFU bare gi opp alternative medier?

HETSET: Sumaya Jirde Ali er aktiv i samfunnsdebatten. Det har hun fått priser for, men også sjikane og trusler. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
HETSET: Sumaya Jirde Ali er aktiv i samfunnsdebatten. Det har hun fått priser for, men også sjikane og trusler. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

I helga fikk til slutt den unge samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali nok. Hun klaget Resett inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU), pressens selvdømmeordning, etter i lengre tid å ha blitt utsatt for grov sjikane og hatprat uten at redaktøren har grepet inn.

Det kan hende klagen aldri blir behandlet. Det skyldes ikke klagens gyldighet, men at Resett ikke har forpliktet seg til PFU og presseetikkens Vær Varsom-plakat. Presseforbundets styre skal i et møte 16. mars vurdere om PFU skal fortsette å behandle klager på alternative medier.

Pressen ønsker at flest mulig medier skal være med i PFU. Politisk ståsted har selvfølgelig ingen betydning, men det følger med noen klare forpliktelser når det gjelder presseetikk.

Inngangsbilletten er medlemskap i en presseorganisasjon. Det koster noen tusenlapper og burde være overkommelig for medier med så rike støttespillere som Resett har. Resett tilbød nylig en kilde 400000 kroner, så det mangler ikke på penger, bare på presseetikk.

Flere av mediene som står utenfor ordningen liker å smykke seg med at de likevel følger PFUs regler, og PFU har tidligere behandlet klager blant annet mot Document. I dag behandles en sak om Resett. Nettstedet rights.no har derimot vært ærlig nok til ikke å late som man følger presseetikken, og derfor blir heller ikke klager mot rights behandlet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer