KJØPES OPP:' Sol betaler 16 millioner for Kvasir.
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .
KJØPES OPP:' Sol betaler 16 millioner for Kvasir. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .Vis mer

Sol kjøper opp Kvasir

Men vil ikke ta opp kampen mot Google.

(Dagbladet): Nyhetsportalen Scandinavia Online (Sol) signerte i går en avtale med Eniro om en overtakelse av søketjenesten Kvasir, skriver Kampanje.

Ifølge nettsiden betaler Sol 16 millioner kroner når avtalen gjennomføres i starten av 2013.

Eniro vil imidlertid ha indirekte eierskap gjennom sin eierpost på 50,1 prosent av Sol. De resterende 49,9 prosentene eies av Aller Media.

- Kvasir ble bygget opp av Sol og har alltid vært en integrert del av produktet. Men drift og utvikling av selve tjenesten ble værende igjen i Eniro da Aller Media kjøpte seg inn i Sol i 2007. Nå er vi i gang med å implementere vår nye produktstrategi og der kommer søketeknologi til å bli en stadig viktigere del av Sol. Kort sagt skal vi tilby brukerne den beste samlingen av nyheter og innhold fra tusenvis av kilder. For å kunne gjøre den jobben komplett trenger vi en god søketjeneste, sier administrerende direktør og ansvarlig redaktør Stephan Granhaug i Sol til Kampanje.

I dag er det Google som kontrollerer rundt 90 prosent av markedet for søkemotorannonsering som anslås til å ligge på rundt 1,3 millioner kroner. Men Granhaug vil ikke ta opp kampen mot giganten.

- Kvasir samarbeider med Google. Tjenesten gir tilgang til Googles indeks på lik linje med «vanlige» Google, men har i tillegg noen egne tjenester som gir ekstra relevans for norske brukere, spesielt om man søker etter ting som har stått i norske nettmedier eller er ute etter info om norske personer eller bedrifter. I tillegg samarbeider Eniro med Google på annonsesiden. Så her er det en vinn vinn, ikke enten eller, sier han til Kampanje.