«Sol Power» og «A Thousand Footprints in the Sand»

I det sommerstille Plate-Norge dumper to konsertplater inn som på hver sin måte oppsummerer 90-tallets diverse roots-trender. En ung kvinnelig nykommer og en garvet veteran gir spontant og direkte uttrykk for det intime i denne musikken.

Toni Price synger i Nanci Griffith/Emmylou Harris-tradisjonen, men balanserer i større grad enn begge disse mellom countrymusikkens europeisk-inspirerte valsetakt-tradisjoner og sørstatenes bluesfeeling.

Sammen med tre gitarister byr denne glimrende sangerinnen på en intim rapsodi over håp, drømmer og kjærlighet, en indre roadmovie framført i et vidåpent ørkenlandskap under en diger, blå og glødende himmelhvelving.

Jim Dickinson er en musikernes musiker i Memphis, der han har spilt inn låter med kultstatus og jobbet som musiker og produsent for artister fra Rolling Stones til Green On Red.

Chuck Prophet gjør en rufsete gitarjobb på dette konsertoptaket fra San Francisco. Dermed er det duket for en råskåren dose med svett, følelsesladd country & blues-ladet rock, fylt av fortellinger fra undersiden av den amerikanske drømmen.

Spør verken etter perfekt lyd eller klokkeklar sang. Ingen av delene har noe særlig med rock'n'roll å gjøre. Og dette er rock'n'roll.