Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sola kommer til Quart

QUART (Dagbladet.no): Etter et helvetesdøgn på Quarten lover meterologene nå bedre vær. Quart-sjef Toffen er glad gårsdagen er over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åpningsdagen på Quart ble en kald og våt fornøyelse.

- Det dundra ned som helvete var løst, sier Quart-sjef Toffen Gunnufsen til Dagbladet.no

- Ja det falt 15, 6 millimeter nedbør på Kjevik siste døgn, opplyser statsmeteorolog Jan-Erik Johnsen ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.no.

Gjørma var allerede dyp på festivalstiene i går kveld, og regntøy mer etterspurt vare enn femdagerspass. Svartebørshaiene solgte billetter til underpris og noen dro hjem. På festivalområdet var det glissent fram til hovednavnene entret scenen. Men nå lover meteorologene bedre tider.

- Ja, det bedre i dag. Det blir perioder med sol. Temperaturene er høyere, og de kommer til å stige mer utover. Jeg kan ikke love 100 prosent opphold, onsdag og torsdag får typisk bygevær. Det ligger noen skyer i innlandet som kan trenge mot kysten. Men de er antakeligvis redusert når de kommer fram.

Det betyr at været de neste dagene byr på både sol og litt skyer. Det grå teppet på himmelen er borte, og det ventes temperaturer rundt 18 grader. Det er bare ventet et par millimeter nedbør.

Og Toffen er glad gårsdagens drittvær er historie og at sola skinner over Kristiansand.

- Vi gruser veiene for å bli kvitt gjørma og så tar sola seg av resten. Holder været er det tørt på Odderøya når konsertene starter seinere i dag, sier Toffen.

Til helga blir det enda bedre.

- Fredag blir en fin dag, og lørdag og søndag forventer vi temperaturer over 20 grader. Vi venter ikke regn i helga, avslutter meteorologen.

Følg været på Dagbladet.no.

<B>GLISSENT PÅ ODDERØYA: </B> Først da stornavna kom på scenen i kveld ble det bevegelse bak regntøyet.