Soldater i internasjonal tjeneste

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET HAR

den siste tiden fremkommet kritikk av måten Hæren rekrutterer soldater til internasjonal tjeneste. Jeg ønsker derfor å redegjøre for prosessene som pågår forut for signering av kontrakt. Hæren har siden høsten 2000 rekruttert hoveddelen av våre styrkebidrag med basis i personell inne til førstegangstjeneste. Dette er i tråd med politiske føringer gitt av Stortinget. I Hæren legger vi vekt på at det skal være en lang bevisstgjøringperiode før kontraktssignering, og derfor har de aller fleste gjennomgått et informasjonsløp på et halvt år - fra de kommer inn, til kontraktssignering.

De fleste følger dette løpet:

Innrykksdagen: Infostands om internasjonale operasjoner på alle oppmøteplasser.

Orientering: Gjennomføres normalt i løpet av september, og er obligatorisk for alle soldatene.

Misjonsvisitt: Besøk av soldater og befal på perm fra internasjonal operasjon, gir et innblikk i operasjonen slik den er i øyeblikket.

Kontraktinformasjon: Gjennomføres normalt i slutten av november. Her får soldatene en gjennomgang av juridiske forhold rundt hva det innebærer å skrive kontrakt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.