«Vinternatt i Rondane»:

Solgt for rekordsum

Papirmaleriet av «Vinternatt i Rondane» gikk under hammeren under en nettauksjon onsdag. Etter en dramatisk budrunde var bildet solgt for rekordsum.

REKORD: Under onsdagens nettauksjon ble versjonen til høyre solgt for rekordpris. Foto: Sotheby’s
REKORD: Under onsdagens nettauksjon ble versjonen til høyre solgt for rekordpris. Foto: Sotheby’s Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Maleriet «Vinternatt i Rondane», også kjent under navnet «Vinternatt i fjellene», av kunstneren Harald Sohlberg, er et av de mest kjente kunstverkene i norsk historie.

Hovedverket henger på Nasjonalmuseet i Oslo. I tillegg finnes det versjoner med litografi og akvarell (malt på papir). En versjon av sistnevnte ble auksjonert bort onsdag.

Cecilie Malm Brundtland er kunsthistoriker i auksjonsbyrået Sotheby’s, som sto bak auksjonen. Hun forteller om en dramatisk budrunde.

- Samme dag som auksjonen skulle lukke kom det et bud på 750 000 pund. Det er vanlig at bud kommer på slutten av auksjoner fordi folk sitter og følger med. Den siste timen økte farten i budrunden, sier Brundtland til Dagbladet, og fortsetter:

- Det var utrolig spennende. Det var bare tre sekunder før den lukket da det kom nye budgivere som hev seg på. Da forlenges fristen med et minutt. Det var veldig spennende å se at det nesten endte, og at det fortsatt kom nye bud, sier Brundtland til Dagbladet.

Bare den siste timen steg prisen med tre millioner kroner. Motivet ble til slutt solgt for 16,1 millioner kroner. Det er ny rekord for et verk på papir av kunstneren Harald Sohlberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer