Solgt for to millioner kroner før utstillingsåpning

Pushwagners verk vekker fortsatt enrom interesse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hariton Pushwagner (75) åpner i kveld utstilling på Fineart i Oslo, i anledning hans eget 75-årsjubileum.

Klokka 18 i kveld åpner galleriet dørene, og det er ventet store folkemengder. På Facebook har 8000 mennesker sagt at de skal møte opp, og det er knyttet mye forventinger kunstnerens salg den kommende perioden.

Allerede før utstillingen har begynt, har kunstneren solgt verk for over to millioner kroner, som lover godt for å slå fjorårets rekord. Denne ble satt da kunsteren hadde utstilling på Fineart i fjor, og trykk for 13 millioner kroner ble solgt.

Nye verk Det bekrefter daglig leder i Fineart, Rolf Stavnem, til Dagbladet. Han forteller at utstillinga inneholder flere nye verk, og at noen av disse er solgt.

Pushwagner er kjent for sine grafiske og fargerike litografier, som ofte er overdrevne og detaljerike.

Kunstneren har for tiden utstilling på galleriet Soli Brug i Østfold. Moss avis melder av kunstneren der solgte bilder for hele 6,3 millioner kroner.

Dyre affære Til Dagbladet fortalte Pushwagner i 2011 at han liker kunstnerrollen sin.

- Det er jævlig gøy å være Pushwagner, morsommere enn å være Terje Brofos. Jeg er det hele tida. Pushwagner, altså.

Hvis du ønsker deg et av Pushwagners verk, kan det derimot bli en dyr affære.

På galleriets nettsider har kunstneren verk til salgs i en varierende prisklasse. Det fleste bildene ligger til salgs for ti tusen kroner og opp, mens du kan måtte belage deg på å punge ut med nærmere 150 000 for noen av de mindre opptrykte verkene.

På galleriet selv har de derimot verk av en helt annen prisklasse.

Ifølge Dagens Næringsliv har det dyreste verket tittelen «Nightlife», og har en prislapp på halvannen million norske kroner.

Dagbladet kommer tilbake med mer

TJENER FETT: Kunsteren Pushwagner åpner torsdag kveld sin jubileumsutstilling på Fineart i Oslo. Før dørene har åpnet, har han allerede solgt for to millioner kroner.Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
TJENER FETT: Kunsteren Pushwagner åpner torsdag kveld sin jubileumsutstilling på Fineart i Oslo. Før dørene har åpnet, har han allerede solgt for to millioner kroner. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer