Solgte aksjer med tap

Sjefredaktør kan ikke spekulere kortsiktig på børsen etter avsløringer av Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Avisen Vårt Land har oppdatert sitt etiske regelverk etter at Dagbladet.no tidligere i år avdekket at avisens sjefredaktør gikk inn og ut av en rekke selskaper på Oslo Børs.

Samtidig hadde sjefredaktør Helge Simonnes skrevet kommentarer om selskaper han hadde aksjer i, uten at leserne eller hans ansatte var klar over at han var spekulant på børsen.

Norges Presseforbund mente Simonnes sin handlemåte var uklok, selv om den ikke var ulovlig.

Sjefredaktøren forsvarte sine spekulasjoner og hevdet at avisens interne regelverk ikke forbød aksjehandel. Vårt Land har heller ikke noe påvirkningskraft på aksjekurser, slik artikler i finanspressen i større grad har, mente Simonnes.

Strammer inn

Etter Dagbladet.nos artikler nedsatte Vårt Land et etikkutvalg som har foretatt en total gjennomgang av avisens regelverk.

De nye reglene setter klare begrensninger i de ansattes muligheter til å foreta kortsiktige investeringer i aksjemarkedet og fond.

• Ingen skal kunne investere i aksjer eller fond med en kortere tidshorisont enn seks måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer