KJØPTE LÅT: Over 100 lokale, nasjonale og internasjonale låtskrivere deltok på Trondheim Calling Song:Expo i august. Det britiske boybandet Blue, her med Stella Mwangi, er blant artistene som har gått til innkjøp av låt i ettertid. Foto: Håkon Eikesdal
KJØPTE LÅT: Over 100 lokale, nasjonale og internasjonale låtskrivere deltok på Trondheim Calling Song:Expo i august. Det britiske boybandet Blue, her med Stella Mwangi, er blant artistene som har gått til innkjøp av låt i ettertid. Foto: Håkon EikesdalVis mer

Solgte låter til MGP-Lena og Blue

Nå vil de sette trøndersk musikknæring på kartet.

(Dagbladet): Trondheim Calling har i 2011 gjennomført pilotprosjektene Trondheim Calling Live og Trondheim Calling Song:Expo.

Live-prosjektet ble i januar etablert som Norges nest største musikkonferanse etter by:Larm. Konsertprogrammet var utsolgt, og 350 delegater deltok på debatter og foredrag.

Over 100 lokale, nasjonale og internasjonale låtskrivere deltok på låtskrivercampen Song:Expo 17. til 22. august.

- Ved å samle låtskrivere fra ulike miljøer og koke sammen deres ekspertise, vil vi sette Midt-Norge på musikknæringskartet, sier Thomas Ryjord, prosjektleder for Trondheim Calling.

- Verdens beste Tilbakemeldingene er mange og gode:

- Det er utrolig moro at bransjen i etterkant har omtalt Song:Expo som verdens største og beste låtskrivercamp, sier Robin Jenssen, prosjektleder for Song:Expo. 

I første omgang er låtene forbeholdt internasjonale toppselgende artister. Flere låter skrevet på campen har i ettertid blitt valgt ut til å være med på nye album, blant annet av Eurovision 2011-vinner Lena Meyer-Landrut, det britiske boybandet Blue og asiatiske Shinee.

FRA TRONDHEIM TIL TYSKLAND: Eurovision 2011-vinner, tyske Lena Meyer-Landrut, er blant artistene som bidrar til å sette Trondheim på musikknæringskartet etter at hun kjøpte låt som ble skrevet på Trondheim Calling Song:Expo. Foto: Håkon Eikesdal
FRA TRONDHEIM TIL TYSKLAND: Eurovision 2011-vinner, tyske Lena Meyer-Landrut, er blant artistene som bidrar til å sette Trondheim på musikknæringskartet etter at hun kjøpte låt som ble skrevet på Trondheim Calling Song:Expo. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

- Og flere vil det bli, opplyser Jenssen.

Fra camp til Universal Martin Mulholland fra Trondheim, én av låtskriverne som deltok på Song:Expo, ble umiddelbart tilbudt en avtale med Universal Music Publishing for å skrive internasjonale hits.

- Det har også blitt gjort mange såkalte co-write-sessions mellom norske og internasjonale låtskrivere i etterkant. Flere av de utenlandske deltakerne, blant annet Madonnas låtskriver Anders Bagge, skal tilbake til Trondheim før jul for videre samarbeid, sier Jenssen.