Solgte manus til Hollywood

STAVANGER (Dagbladet): Advokatfullmektig Lars Espen Bakke (39) stråler. Amerikanske Warner Brothers har kjøpt filmmanuset hans for 50 000 dollar. - De har kalt det «Baby Mine» og kommer sikkert til å gjøre det mer amerikansk. Jeg er spent på å se om det blir film av det, sier Bakke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For to og et halvt år siden sto Lars Espen Bakke i stigen og malte huset hjemme i Oslo, og da fikk han ideen til et spillefilmmanus.

- Selvfølgelig, det måtte bare være sånn, tenkte jeg. På få dager hadde jeg klart et tjue siders synopsis. Historien bare rant ut av meg, forteller Bakke opprømt til Dagbladet.
Han har sin faste jobb i advokatfirmaet Stenseth i Stavanger, men klør etter å fortsette på sitt neste manus. Han bedyrer at han har et avslappet forhold til hva som skjer «over there».

Åpnet dører

Takket være gode kontakter i Nordic Screen Production som tente på ideen, og Erik Gustavsson som fortalte sin amerikanske agent om manuset, inngikk Bakke i april 1996 en avtale som ga Warner Brothers opsjon i to år på rettighetene til å lage filmen.

18. april i år gikk fristen ut. Dagen før ringte amerikanerne og ba om kontonummeret hans.
Advokatfullmektigens filmmanus handler om vennskap og kjærlighet. Og om hvor fælt det kan gå når du så forferdelig gjerne vil så mye, som han sier.

- Historien begynner med en barnedåp. Etter dåpen går den mannlige hovedpersonen og barnefaren med den nydøpte en tur i parken. Barnefaren må imidlertid løpe av gårde for å hente bleiene han har glemt, og hovedpersonen blir stående igjen med en hylende unge, forteller Lars Espen Bakke.

Forviklinger

Kameraten blir borte ei stund, og da skjer det. Kvinnen med stor K dukker opp, og i løpet av sekunder har hovedpersonen løyet på seg en avdød hustru, et barn og en svigerfamilie.

Og hva gjør han når han ønsker å treffe denne kvinnen igjen? Kjøpslår med kameraten og leier ungen. Dermed vikler han seg inn i et nettverk av løgn og elleville episoder. For tenk om dama går når hun får høre sannheten.

Lars Espen Bakke medgir at folk som har lest manuset gjør sine assosiasjoner til publikumssuksessene «Fire bryllup og en gravferd» og «Tre menn får en baby».

- Så satser vi på at dette også blir en suksess!

BABY-FORVIKLINGER: Amerikanske Warner Brothers kjøpte Lars Espen Bakkes filmmanus for 50 000 dollar. Nå kan det bli storfilm av 39-åringens filmidé.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer