Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Solgte scooter - lagde plate

STAVANGER (Dagbladet): Vespa-entusiasten Øystein Greni (24) måtte selge sin strøkne 1964-modell scooter for å få finansiert plateinnspilling. Det var det verdt: Nå er Bigbang bandet hele musikkbransjen snakker om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var helt vilt, stønner Bigbang når de skal beskrive stemningen etter bandets oppsiktsvekkende konsert under Bylarm torsdag.

- Det var helt sånn klondykeaktig. Musikkbransjefolk med øl-ånde strømmet inn i garderoben. Det ble hvisket og tisket om kontrakt, stråler Bigbangs karismatiske frontfigur Øystein Greni.

Solgte Vespa'n

Plata «Electric Psalmbook» har de finansiert på egenhånd. Og ofrene har ikke vært små. Vespa-entusiasten Greni måtte selge sin strøkne 1964-modell - i tillegg til å flytte hjem - for å få finansiert plata.

Dogmeplate

- Om vi er et retro-band? Nei, vi er tidløse, fastslår Greni.

«Electric Psalmbook» er laget i reneste Lars vonTrier-ånd.

- Skiva har en dogmefeeling, ja. Den er spilt inn live på seks dager uten noe som helst juks. Mikse hadde vi rett og slett ikke råd til å gjøre.

Som tenåring var Øystein Greni et skatetalent av dimensjoner. I 1991 vant han EM. En skade stanset proffplanene. Likevel har Bigbang kunnet nyte godt av Grenis fortid,

- Vi har gjennomført to USA-turneer, takket være mine skatekontakter. Vi har også med to låter på IMAX' nye skatefilm, «Extreme», forteller han.

BOMBE: Bigbang er årets sensasjon etter gårsdagens kanonkonsert på Folken.