Solgte vitser som 15-åring

«Jeg har aldri passet særlig godt inn i livet»

  • Da han var 15 år, begynte han å selge vitser til avisspaltister og skrive tekster til fjernsynsshow. Derfra tok han steget opp på scenen som stand up-komiker, til han i 1965 ble hyret til å skrive manuset til komedien «What's New Pussycat».
  • Siden har han holdt seg i filmbransjen, med et par sidesprang til teater og tv. Allen har regissert 31 kinofilmer, de fleste med ham selv i hovedrollen, og har spilt i et drøyt dusin under andres regi.
  • Han har vært nominert til Oscar 20 ganger og vunnet tre, men er ingen juryfavoritt, siden han ikke pleier å møte opp til utdelingen. Han har karateristisk nok vunnet dobbelt så mange av den britiske fetteren til Oscar, BAFTA - og er minst like populær i Europa som i USA.
  • De aller fleste av Allens filmer er tatt opp på Manhattan, hvor han selv bor og sjelden reiser fra. Det er også en rekke ganger påpekt likheter mellom hans liv på og utenfor filmduken. Ikke minst fordi han ofte har spilt nevrotiker med en av sine kjærester - Diane Keaton eller Mia Farrow - i en annen hovedrolle.
  • Gjennomgikk et flombelyst brudd med Farrow i 1992, da hun oppdaget at han hadde et forhold til hennes adoptivdatter Soon-Yi Previn. Allen har to adoptivbarn og en kjødelig sønn med Farrow og en adoptivdatter med Previn.
  • Han har utpekt Fellini og Bergman som sine store forbilder og er alltid beskjeden i sin omtale av sitt eget bidrag til filmhistorien. Allen ser aldri sine filmer etter at de er ferdige.