Solheims barnehagespråk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BISTAND: Når Erik Solheim skal diskutere utviklingspolitikk, går assosiasjonene noen ganger til barnehagebarnas prompespråk.

Da KrF-leder Dagfinn Høybråten tok til orde for at penger til kjøp av regnskog ikke burde tas fra bistandsbudsjettet, svarte Solheim med å si at Høybråten «surmuler». Et annet sted var omtalen «småprompete», hva nå det betyr? Kirkens Nødhjelps generalsekretær fikk også høre det, da han sa at regjeringens klimasatsing ikke må skje på bekostning av bistanden til verdens fattige. Solheim kalte det «smålig sutring».

Det har unektelig et komisk skjær over seg, og ingen skal anklage Solheim for ikke å snakke «så folk forstår». Men at dette kommer som tilsvar på substansiell kritikk av regjeringens utviklingspolitiske prioriteringer, er ganske merkverdig.

Neste år skal Solheim forvalte over 26 milliarder bistandskroner. Dette er ikke småpenger. En kritisk og god debatt omkring bruken av disse milliardene vil være helt avgjørende. Også KrFUs medlemmer ønsker å ha en stemme i dette. For oss er utviklingspolitikk og internasjonal solidaritet en av de aller viktigste sakene. Som leder av et ungdomsparti, spør jeg meg: Hvordan vil våre synspunkt bli mottatt, når ikke en gang Stortingets ledende utenrikspolitikere blir møtt med respekt?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer