Solheims klamme klem

Dommedag og luftslott har vi hatt nok av i miljødebatten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| MILJØDEBATT: Aslak Sira Myhre har skapt etterlengtet liv i miljødebatten med sitt angrep på miljøbevegelsens miljømoralisme. Noen spissformuleringer til tross - miljøbevegelsens talsmenn bør føle debatten ubekvem.

Jeg har deltatt på en rekke miljø- og klimadebatter de siste årene. Felles for debattene er en betydelig elendighetsbeskrivelse over menneskets adferd med påfølgende overbud av gode intensjoner. Jeg blir ofte debattens festbrems.

PÅ NATUR OG UNGDOMS sommerleir i 2008 ble jeg pepet ut da jeg som eneste politiker nektet å støtte et resonnement som tilsa at norsk olje tar livet av fattige i Afrika på grunn av klimaendringer, og at vi derfor snarest må stanse oljeutvinning på norsk sokkel. Miljøbevegelsen sukker høyt når jeg påpeker at energiinnholdet fra norsk olje/gassvirksomhet i 2007 tilsvarte energien fra 334 305 vindmøller. Sammenligningen tar livet av de litt enkle løsningene fra miljøbevegelsen om hvor enkelt og billig det er å endre verden. Og, jeg tror ikke at litt energisparing og Bellonas algeprosjekt kan erstatte all energi fra kull, olje, gass og kjernekraft innen 2050. De later derimot som om det bare handler om litt mer «vilje». Så enkelt er det ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer