Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Solid Beck

Mektig oppvisning fra fåmælt eksentriker på Øya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konsert: Beck er for mange selve gallionsfiguren for den alternative indierockescenen som vokste frem på 90-tallet. Den lille mannens eklektiske og genierklærte eskapader har begeistret og forundret.

Man kan aldri vite hva man får i fanget når Beck entrer scenen. Noen ganger benker han seg på en stol med kun kassegitar og mikrofon som følge. Dette var ikke tilfellet på gårsdagens Øya-avslutning. Med et band bestående av to trommeslagere, dj’s, perkusjon, i tillegg til tradisjonel rockebandbesetning, var han godt utrustet til å levere den musikalsk fargesprakende forestillingen som fulgte.

Beck er en mann av få ord og bevegelser, men med en utagerende danseakrobat og verdens kuleste dukketeater som bakteppe, skortet det ikke på visuell konfekt. Med «Loser» og «Devils Haircut» som åpningsduo, får festen en pangstart, før Beck tar deg med gjennom en forestilling fylt til randen av av ekstravagant funk-, soul-, rock-, disco- og elektro-feiring.

Nydelige «Lost Cause» avløser heftige elektro-jammer, før Beck viser at både vare, innadvente ballader og spenstig funk fungerer utmerket med kun et knippe vannglass som komp. «E-Pro» fra den briljante sisteskiva «Guero» avsluttet på mektig vis. Da tilgir vi litt skjønnhetsfeil fra lydbua og det totale fravær av låter fra «Midnight Vultures»

Torgrim Øyre
[email protected]

 Beck: Den amerikanske artisten spilte lørdag kveld på Øyafestivalen. Foto: SCANPIX
Beck: Den amerikanske artisten spilte lørdag kveld på Øyafestivalen. Foto: SCANPIX Vis mer