Solid festivalkonsert fra Årets unge jazzmusikere

Mopti viste jazzmuskler under Oslo Jazzfestival.

LOVENDE: Mopti er Årets unge jazzmusikere 2012 og viste seg tilliten verdig under Oslo Jazzfestival tirsdag kveld. FOTO: TERJE MOSNES
LOVENDE: Mopti er Årets unge jazzmusikere 2012 og viste seg tilliten verdig under Oslo Jazzfestival tirsdag kveld. FOTO: TERJE MOSNES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: En gang i blant blir den norske jazzscenen beriket med et ungt band der forholdsvis ukjente musikere får selv blaserte «har-hørt-alt-før»-ører blant publikum til å spisse seg.

Ny Bris, Element, Wibutee, Come Shine, Urban Connection, Motif og Albatrosh er noen av dem som har tatt steget ut i rampelyset på denne måten, og nå er Mopti i ferd med å bli det foreløpig nyeste navnet på lista.

Under Moldejazz i forrige måned ble kvintetten kåret til Årets unge jazzmusikere 2012 da den vant Rikskonsertene/Norsk jazzforums JazzIntro, tirsdag kveld var det klart for spillejobb på Oslo Jazzfestival.  

Musikkhøgskolen Mopti — navnet skriver seg fra ei Don Cherry-låt som i sin tur er oppkalt etter en by i Mali — består av Kristoffer Eikrem (Molde), trompet; Harald Lassen (Songdalen), saksofon; David Aleksander Sjølie (Kløfta), gitar; Christian Meaas Svendsen (Kongsberg), kontrabass og Andreas Wildhagen (Oslo), trommer.

Bandet springer ut av Norges musikkhøgskole i Oslo der alle har vært studenter, og kom på scenen på Nasjonal jazzscene, Victoria, med et drøyt halvtimelangt originalrepertoar signert Lassen og Meaas Svendsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer