Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Solid fra McCartney

Solid og raust fra en av popmusikkens store veteraner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På sin første studioplate siden «Flaming Pie» (1997) møter du en energisk eks-Beatle som trår til med et forfriskende uttrykk - og 15 nye låter som i hvert fall ikke vil skuffe dem som har hatt sans for McCartney som et post-Beatles-fenomen. Ekkoet fra «Band on the Run»-perioden er tydelig, men først og fremst som utgangspunkt for en revitalisering for McCartney både som låtskriver og musiker.

Kjærlighet

Her fins personlige sanger både til McCartneys avdøde kone Linda ( «Lonely Road», «From a Lover To a Friend» ) og til den nye kjæresten Heather (bl.a. «Heather» og «Your Loving Flame» ). Framheves skal ellers en kraftfull sang om et konfliktfylt barn, «She's Given Up Talking» , den klassiske kjærlighetsballaden «I Do», den jazzy «Tiny Bubble» , den muntert countryklingende «Your Way» , den eksotiske «Riding Into Jaipur» og den monumentale, drøyt ti minutter lange «Rinse The Raindrops» .

Paul McCartney kan anklages for å være repeterende i harmonibruk og låtoppbygging, eller for å være storfelt inntil det pompøse. Slike svakheter kan spores også her, men slike tendenser motvirkes både av produksjonen og arrangementene. McCartney varierer det uttrykket som er hans eget genuine.

Optimist

«Back in the sunshine again» synger McCartney, men også «Life is never easy, even in the sun» . Sangeren utstråler mot og livskraft som få andre, også når han forsøker å synge i moll.

Det ender som regel opp med en fanfare, slik det også gjør i låta «Freedom» fra Madison Square Garden-konserten til inntekt for terrorofrene. Denne enkle hymnen til friheten som prinsipp er med som ekstraspor, med Clapton på sologitar.

Skal det mot alle odds kalles på optimisme og framtidshåp, er Paul McCartney mannen, og det får han sannelig gevinst for i tider som disse.

Hele Norges coronakart