Solid krim fra Stavern

Gjennomarbeidet krim fra et internasjonalt Vestfold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Politimannen Jørn Lier Horst har med sine to foregående kriminalromaner skrevet seg opp som leverandør av solide og troverdige historier. Den nyeste, «Når havet stilner», er heller ikke noe unntak - det er en godt oppbygd og gjennomarbeidet historie med en overraskende slutt.

Skutt mann

Som vanlig dreier det seg om førstebetjent William Wisting. Denne gangen finner han en bevisstløs og skutt mann foran apoteket i Stavern, samtidig som det er full utrykning til en hyttebrann i nærheten. I brannruinene finner politiet et forkullet lik, og snart viser det seg at det er en sammenheng mellom brannen og den bevisstløse mannen. Men hva var bakgrunnen? Wisting begynner å nøste i saken, og sporene fører både til en av byens mektigste menn, en grådig eiendomsspekulant, til en innesluttet eldre lærer og til den lokale kebabkongen. Samtidig blir det funnet en forlatt seilbåt, og mistenkelige blodspor på ripa antyder at noe voldelig har funnet sted. Enda mer mistenkelig blir det når seilbåten forsvinner sporløst før politiet er ferdige med å undersøke den.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer