«Maskorama»

Solid oppgang

«Maskorama» ble helgas soleklare vinner blant TV-seerne.

Det var Arve Juritzen som måtte forlate Maskorama, og han forteller hvordan det har vært å være med på showet. Reporter: Celina Morken. Video: Steffen Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Maskorama» hadde sesongpremiere på NRK lørdag. Mens fjoråret var preget av coronarestriksjoner og ingen publikummere, gikk årets premiere foran tusen mennesker på X-point på Hellerudsletta.

Åtte nye kjendiser skjuler seg bak blant annet «Havfruen», «Bamsen», «Dragen» og «Nissen», for å nevne noen. Konseptet er det samme, og gjettingen på hvem som skjuler seg bak maskene er i full gang.

I fjor var «Maskorama» den store snakkisen blant nordmenn, og diskusjonen gikk hyppig om hvilke kjendiser som skjulte seg bak. Til slutt var det «Trollet» (Ulrikke Brandstorp) som ble kronet som vinner.

TROLLBANDT NORGE: Ulrikke Brandstorp seieren som «Trollet» i fjorårets «Maskorama»-sesong. Foto: NTB
TROLLBANDT NORGE: Ulrikke Brandstorp seieren som «Trollet» i fjorårets «Maskorama»-sesong. Foto: NTB Vis mer

Solid oppgang

Fjorårets premiere av «Maskorama» endte opp med totalt 833 000 seere. Direktesendingen hadde en markedsandel på 46,9 prosent.

Årets premiere viser at «Maskorama» endte med totalt 1 141 000 seere, som altså er en oppgang på over 300 000 seere, sammenliknet med fjorårets premiere. Det viser tall Dagbladet har fått fra NRK. 864 000 fikk med seg sendinga lineært, som tilsvarer en andel på 64 prosent.

Prosjektredaktør i NRK, Jan-Egil Ådland er svært fornøyd med tallene.

- Mørketidas villeste eventyr fortsetter med å samle og engasjere publikum. Det varmer mitt hjerte å se at seerne fortsetter å velge NRK på lørdagskvelden, og vi skal gjøre det vi kan for ikke å skuffe dem de neste fem ukene. Produksjonsselskapet Fremantle har lagt ned en imponerende innsats for at «Maskorama» skulle bli enda litt større og enda litt lekrere enn i fjor, og det har de klart med glans, sier Ådland.

Synker

I direkte konkurranse med «Maskorama» på lørdagskvelden er TV 2s «Skal vi danse».

Fjorårets sesongpremiere av «Skal vi danse» ble sett av 617 000 seere totalt. I år hadde sesongpremieren derimot 561 000 seere totalt, og var dermed et fall på 56 000 seere, sammenliknet med i fjor.

TV2s seertall viser at 369 000 nordmenn så første del av «Skal vi danse» lineært denne lørdagen, med andel på 28,4 prosent. Første delen av «Skal vi danse» sendes samtidig med «Maskorama».

Tallene fra TV2 viser at danseprogrammets seertall hadde en økning på 44 000 seere etter kl. 21.40, etter at «Maskorama» var ferdig. Samlet sett endte Skal vi danse med 478 000 seere - en nedgang på 32 000 seere, sammenliknet med forrige uke.

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, er fornøyd med tallene, og vil samtidig gratulere NRK.

- Jeg tenker at jeg kan gratulere NRK med en fantastisk premiere. Det er ikke overraskende at det er stor interesse for «Maskorama». Vi heier på norsk innhold i kampen mot de store aktørene. At «Skal vi danse» går ned 32 000 seere i knallhard konkurranse mot «Maskorama» er veldig sterkt, sier Haldorsen til Dagbladet.

MASKORAMA: Den svenske sangeren Pernilla Wahlgren deler tips om hvordan man skal gjette deltakerne i «Maskorama». Video: Jenny Emilie Aas. Reporter: Jenny Emilie Aas / Vegard Krüger Vis mer

Røk først

Allerede denne lørdagen måtte Arve Juritzen kaste maska i «Maskorama» etter å ha blitt avslørt som «Frosken».

- Dette har vært veldig gøy, det er trist å gå ut i dag. Vi hadde mange, fine planer, men det er deilig å slippe å lyve mer, sa Juritzen til Dagbladet.

GODT SKJULT: Fjorårets sesong av «Maskorama» ble en gedigen suksess. Men ikke alle hintene var like enkle å få øye på. Foto: NRK Vis mer

Turbulent sesong

«Skal vi danse» har siden 2006 vært et TV 2-stempel. Årets sesong gikk blant annet inn i historien da influenseren Joakim Kleven inntok dansegulvet med sin mannlige dansepartner, Benjamin Jayakoddy.

Den 17. sesongen av det populære danseprogrammet har heller ikke vært uten overraskelser. Denne høsten har hele tre av årets tolv kjendisdeltakere trukket seg fra programmet.

Sexolog og podkaster Iselin Guttormsen gjorde sjokk-exit etter et brudd i foten, og seinere i sesongen ble Maren Lundby nødt til å forlate parketten på grunn av en overbelastningsskade.

Influenseren Anniken Jørgensen trakk seg også fra programmet tidligere i høst da hun ifølge seg selv hadde pådratt seg lungebetennelse.

Maskorama Les alle sakene her Foto: NRK

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer