Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Solid satsing på barn og unge i Gamle Oslo

Det er bra med engasjerte stemmer for Oslos kulturtilbud, og jeg vil understerke at Oslo har og fortsatt vil ha et solid tilbud til barn og unge- også i Gamle Oslo.

VIL STYRKE BIBLIOTEKTILBUDET: «Byrådet har ikke foreslått å nedlegge noe bibliotek på Tøyen. Det er bred politisk enighet om at bibliotekene er ryggmargen i kulturtilbudet til Oslo, og Høyre ønsker å styrke bibliotektilbudet i byen», skriver sosialbyråden fra Høyre. Foto: Anders Grønneberg
VIL STYRKE BIBLIOTEKTILBUDET: «Byrådet har ikke foreslått å nedlegge noe bibliotek på Tøyen. Det er bred politisk enighet om at bibliotekene er ryggmargen i kulturtilbudet til Oslo, og Høyre ønsker å styrke bibliotektilbudet i byen», skriver sosialbyråden fra Høyre. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Debattinnlegg

Gamle Oslo er en levende bydel med et rikt kulturliv som jeg trives svært godt i. Det har hos enkelte festet seg et inntrykk av at biblioteket på Tøyen skal nedlegges. For å avklare: Byrådet har ikke foreslått å nedlegge noe bibliotek på Tøyen. Det er bred politisk enighet om at bibliotekene er ryggmargen i kulturtilbudet til Oslo, og Høyre ønsker å styrke bibliotektilbudet i byen. Kulturetatens bibliotekmidler er således styrket med fem millioner årlig i perioden 2014- 2016. i byrådets budsjettforslag.

I forbindelse med avtalen om nytt Munch-museum i Bjørvika, ble Høyre, Venstre, Kristelig Folkeparti og SV enige om en Tøyen-satsing. Avtalen innebærer blant annet at kommunen tar initiativ til en områdesatsing med en kommunal finansiering på 25 millioner kroner per år i fem år. Staten inviteres til å bidra med et tilsvarende beløp. Det skal etableres et nytt badeland på Tøyen og Tøyen skole blir en kultur- og miljøskole og et kultursenter for bydelen. Utviklingen på skolen skal skje i tett samarbeid mellom Universitetet, Botanisk hage og det nye vitensenteret. Med etableringen av et vitensenter vil det kunne etableres en vitenpark.

Dette bør glede Aslak Borgersrud, som har et engasjert innlegg i Dagbladet 5.12 om Tøyen og Gamle Oslo. Jeg håper han også, som pensjonert rapper, vil sette pris på at Oslo musikkskole i løpet av 2014- 2015 gis økt kapasitet på 700 nye plasser, inkludert en ny kulturstasjon og en ny friluftsscene i Tøyen-området. I 2012 var det 74 kommunale fritidsklubbliknende tilbud i Oslo med ca. 15 500 faste brukere. Flere bydeler har også støttet frivillige ungdomstiltak for barn og ungdom opp til 18 år. I 2012 fantes det 44 slike tiltak som har hatt mer enn 6200 faste brukere. Halvparten av disse kommer fra fire ressurssenter tilknyttet Oslo Røde Kors. Forslaget om nedleggelse av Jordal fritidsklubb kommer fra bydelsadministrasjonen i Gamle Oslo. Om dette blir nedlagt bestemmer venstresidens politiske flertall i bydelen. Oslo er en by i vekst og byrådet investerer for å møte den sterke befolkningsveksten i Oslo blant annet gjennom å sikre at Osloskolen forblir landets beste skole, investerer i rehabilitering av sykehjem og bedre kommunale boliger til dem som trenger det mest. Den sterke veksten gjør det nødvendig med stramme og ansvarlige budsjetter. Ansvarlighet er særlig viktig med tanke på de kommende generasjoner.

Det er bra med engasjerte stemmer for Oslos kulturtilbud, og jeg vil understerke at Oslo har og fortsatt vil ha et solid tilbud til barn og unge- også i Gamle Oslo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media