Solid skotte

MacBride seiler opp som Ian Rankins utfordrer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oversatt av Lasse Tømte Tiden BOK: Med sin tredje bok om Aberdeen-politimannen Logan McRae viser skotske Stuart MacBride endelig hva han er god for. Mens debuten hans var en eneste stor krimklisjé, viste oppfølgeren at det var håp for ham. Og «Hudløs» har blitt en virkelig gjennomført kriminalroman.

Skittenrealisme

Stuart MacBride skriver i en slags humoristisk, skittenrealistisk stil. Der han i de første bøkene søkte tilflukt i velbrukte fraser og formuleringer, har han nå frigjort seg nok fra sine forbilder til å begynne å utforske språket og behandle ordene med oppfinnsomhet. Resultatet har blitt en spennende kriminalroman, hvor han virkelig viser at kan bli en utfordrer til Ian Rankin i åra som kommer.

Overkonstabel Logan McRae har som vanlig hovedrollen, men det er hyppige innspill fra hans mange kolleger, i særdeleshet betjentene Steel og Insch, som krever en nærmest umenneskelig lojalitet og stå-på-vilje fra sine underordnede. Sistnevnte krever også at de stiller opp i amatørteateret hans. Ellers medvirker også den sleipe advokaten Sandy Moir-Farquharson, som forsvarer den voldtektsmistenkte eliteseriespilleren Rob Macintyre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer