Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Solid søppel

«Bernie» er gjennomført poengløs og motbydelig _ et makkverk i særklasse.

Regissøren spiller selv hovedrollen. Av barmhjertighetshensyn skal her ikke nevnes de andre som av uante grunner har takket ja til å medvirke i denne groteske egotrippen - også kalt «en bisarr og beksvart komedie».

Tittelfiguren er et miljøskadet, halvtomset barnehjemsprodukt. Han vet ikke hva en buss er, idet han bestemmer seg for å innta den virkelige verden. Likevel kan han umiddelbart kjøre bil, betjene avansert kamerautstyr og viser seg som et naturtalent i allmenn maltraktering av mennesker og dyr som faller i hans vei.

Albert Dupontel sies å være inspirert av Charles Chaplin, Joel og Ethan Coen, samt Monty Python. De burde alle frabe seg ethvert ansvar for mannens eskapader. Han mangler totalt deres eleganse, intelligens og humoristiske brodd. Derimot er han gnistrende dum og kynisk. En væpnet polititropp føles her som en ren lettelse.

Hva har «Bernie» på kino å gjøre?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling